Räägime vaktsineerimisest

Lehekülg 2, lehekülgi kokku 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down

Re: Räägime vaktsineerimisest

Postitamine  eda21 on Teis 01 Dets 2009, 14:40

babyapple kirjutas:Vaktsiinivastaste töövõit: 165 surnut

Nigeerias on viimastel kuudel puhkenud tõsine leetrite puhang. Haigestunud on teadaolevalt üle 3000 inimese, kuid arvatakse, et kõiki juhtumeid pole registreeritud ja arv võib tõusta.
Fundamentalistlikud islamistid kuulutasid vaktsineerimiste vastu boikoti väites, et vaktsineerimine on lääneriikide vandenõu islamiriikide vastu, kuna teeb tüdrukud steriilseks. Tulemuseks on olukord, et 95% haigestunutest on need, kes vaktsineerimata.
Tervishoiuametnikud siiski korraldavad vaktsineerimiskampaaniaid ja nende positiivsed tulemused on kohe näha leetritesse haigestumuse vähenemises.
Allikas: Nigerian officials try to contain measles

Autor: Martin Vällik

Nigeeria rahvaarv on 140 miljonit, ehk kui seal haigestus 3000 inimest, siis see teeb haigestunute protsendiks 0,0021, ehk siis iga 100 000 inimese kohta 210 juhtu. Nigeeria ei ole võrreldav Eestiga, kuna seal ei ole piisavalt toitu, puhast vett, pole võrreldavad hügieenitingimused ning kliima on totaalselt erinev. Ka kultuur võib teinekord olla haigestumise riski suurendav faktor. Eesti mõistes oleks 3000 tõesti suur number, kuid meid rahvaarvult 100 korda vähem!

eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv: 704
Registration date: 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple on Teis 01 Dets 2009, 14:46

Ja jah, eda, muidugi ei ole Eesti Nigeeriaga võrreldav ja tegelikult seda siin artiklis ei tehtagi! Mitte see ei ole selle kirjutise eesmärk!
Hea on teada, mis mujal maailmas toimub! See on hea näide, milleni võivad viia inimeste otsused ja kui kerge on inim-masse mõjutada ning milleni võib üks rühmitus inimesi viia

babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv: 2709

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 on Teis 01 Dets 2009, 15:48

Milleni siis? Seal ju ei surnud 3000 inimest, vaid haigestus üks tillukene grupp Nigeeria rahvastikust. Enamused on nüüd õnnelikult "vaktsineeritud" elulõpuni... Mis edasi sai? KAs toimus sundvakstineerimine Või läks ise üle? Või ku palju veel haigestus??? Kuidagi kummaline on see, et tuleb meediasse uudis, et kuskil on epideemia, kuid kunagi ei räägita, mis siis sai...

eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple on Teis 01 Dets 2009, 16:45

Pärlike, tegelikul kirjeldati autismile iseloomulike jooni juba väga ammu.
Antiikajal, keskajal öeldi autistlike laste kohta: “haldjate või k****i poolt vahetatud laps”.

1801 aastast on juba arstide poolt konkeetsed kirjeldused, mis iseloomulikud autistile.

Täpsemalt autistist: http://www.autismeesti.ee/index.php?id=25

babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 on Teis 01 Dets 2009, 18:45

Njah, autis on ikkagi aju teatud piirkonna kahjustus. Ükskõik millest see siis ka pole tekkinud - sünnitrauma, aju väärareng või siis elavhõbe, mis sinna samma koguneb. Ilmselt on sellel haigusel erinevaid tekkepõhjuseid ja seetõttu ei saagi öelda, et see või teine on kindel tekitaja. Ei saa välistada, et vaktsiin seda põhjustab, kuid kindlasti pole see ainupõhjus sellele. Kui katse ei anna tulemusi, siis on 4 varianti - kas uuriti õiget asja õigesti ja tulemus on tõene, uuriti vale asja õigesti, õiget asja valesti või siis vale asja valesti, mis kõik annavad väära tulemuse.

Ja üldse, kui ametlikult teatataks, et vakstiinid põhjustavad autismi või hällisurmi, siis mida see tähendaks? Ilmselt hüvitusnõudeid, kohtuprotsesse, vanade haavade latikiskumist, pettumist ja usaldamatus meditsiinisüsteemis jne. Kahju kannataksid kõik - riik, rahvas, ravimitootjad... On asju, mis trükimusta ei kannata.

Hetkel on kahtlus, kes võtab tõsisemalt, kes ütleb, et jama. Mind veenavad need 2 juhtu + kolmas, millele vihjas Reet Post - kõikide puhul arstid tõdesid taandarengu põhjustajana vaktsineerimist.

eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple on Teis 01 Dets 2009, 22:46

eda21 kirjutas:
Mind veenavad need 2 juhtu + kolmas, millele vihjas Reet Post - kõikide puhul arstid tõdesid taandarengu põhjustajana vaktsineerimist.

Paljudel haigustel on täpsed etioloogilised põhjused siiani teadmata, kuigi tõved esinevad meie seas juba sajandeid , ja ammu enne seda kui vaktsiinid leiutati.
Tänu sellele on rohkelt ruumi oletusteks ja fantaseerimiseks.

babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Iirlane on Teis 01 Dets 2009, 23:56

Ja kui suur protsent on need 2 juhtu eesti rahvastikust?
Pole nagu piisav ju et jareldusi teha.

Iirlane
Meeskonna liige
Meeskonna liige

(tegelt naiskonna)
Postituste arv: 4823

http://lillysmuul.blogspot.com/ ;http://dropsdesignmustrid.wordpress.com/ ; http://ideraator.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 on Kolm 02 Dets 2009, 08:14

Kui suur on protsent Eeesti rahvastikust, kellega mina kokku puutun? 0,00001? Kui paljuga ma väga tihedalt lävin? Veel väiksem hulk. Selles valguses ütlen, et jah, sellest siiski piisab, et tekiks kahtlus, et vakstiinid võivad põhjustada tõsiseid tagajärgi. Mina olen aru saanud, et vaktsiini süüdistatakse viimasena ja juba see on kõnekas, et arstid selle järelduse tegid.
Vanarahvas ütleb, kus suitsu seal tuld...

Lastehalvatust oli 1996. aastal 3500 juhtu Pärlikese materjali järgi. Maailmas oli sel hetkel üle 5,5 miljardi inimese. Hetkel elab maailmas ligi 7 miljardit inimest. Vakstineerimise vajalikkus pole minu jaoks põhjendatud, kui minu lapsel on 0% võimalik sellesse haigestuda.
Suurbritannias elab 58 201 000 Iga inimene on oluline, kuid kas on mõtet vaktsineerida miljoneid inimesi, et näiteks 0,0002% nendest ei haigestuks, kuid kõik saaksid hulga vaktsiinide toksiine? Muidugi igaühele tundub 1000 suur number, kuid keegi ei jäta midagi tegemata, kui on 99,9998% tõenäosus pääseda tagajärgedest.
Kuid tõenäosus siiski pole ainus aspekt mida arvesse võtta. Näiteks ei räägi vaktsiinide pooldajad kunagi ravimeetoditest, nende tõhususest või siis ravimite võimalikust kahjust orgamismile. Mulle tundub, et pooldajad ei arutle vaid raiuvad vaid ühte. Väga ühekülgne on väita, et vakstineerige, see on ainus pääsetee. Või hirmurada sellega, et 5 hiinlast suri SARS-i kuid jätta mainimata, kui palju on hiinlasi jne.

]Difteeria-teetanus-läkaköha - mulle on isiklikult vastumeelne, et ühes vakstiinis on tegelikult 5 haigust ja lubatakse veel b-hepatiidi süst juurde teha. Ei imesta, et imiku organism asjale allergiaga või mõne muu autoimmuunse reageeringu annaks, kuna ilmselgelt võib organism nii suurest hulgast haigustekitajatest segadusse sattuda. Mõelge ise, kui teil on korraga 6 haigust kallal? 13 aastane poiss suri, kui tema organismis oli leetrid, mumps, lastehalvatus, seagripp ja kopsupõletik.
</SPAN>
Tõepoolest on Difteeria ja teetanus väga rasked haigused ja siin on juba hinnatav vakstiini ja haiguse ohtlikkuse määr.

eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple on Kolm 02 Dets 2009, 11:31

Teatavasti ei pea enamasti nakkuse saamiseks inimestega silm-silma vastu kohtuma ja seega pole üldse oluline kui mitme inimesega sa oma elus kokku puutud jms millest sa jutustad, Eda.
Need haigused, mis on vähe virulentsed või mis on inimesele täiesti ohutud, nende vastu vaktsiine üldse polegi.
Copy/pastet võib siia vaktsiinivastaste jutustustest teha lõputult, sageli on need ebapädevad ja ebapiisavad. Mina pole veel ühtegi seletust näinud, mis oleks piisav teha järeldust, et vaktsiin on kahjulikum kui võimalik haigus ja selle tagajärjed.
Iga üks teeb omad järeldused enda veendumuste ja kogemuste põhjal.

babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Iirlane on Kolm 02 Dets 2009, 12:10

eda21-ma olen selles suhtes sinuga taitsa n6us,et pisikesele 5in 1 systida ja veel 1 haigus otsa on lausa julm.
Ja kindlasti v6ib n6rgema tervisega laps sellesse surra.
Tegelt peakski olema arstlik kontroll sealjuures suurem ,et teha kindlaks milline on iga lapse seisukord ja palju talle yldse v6ib midagi sisse systida, mitte jarjest teha yld plaani jargi.

Aga kuna neid syste on tehtud miljardeid ,siis siiski arvestatakse ju yldsuse jargi ja kui enamusele toob kasu ,siis lastakse edasi.

Siinkohal peakski igayks ise hoolsam olema ,et kui suguv6sas on juba enne olnud n6rgema tervisega inimesi, siis t6esti vaktsineerimist edasi lykkama v6i ara jatma.
Loomulikult on alati erandeid mida ei oska ette naha.

Iirlane
Meeskonna liige
Meeskonna liige

(tegelt naiskonna)

http://lillysmuul.blogspot.com/ ;http://dropsdesignmustrid.wordpress.com/ ; http://ideraator.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  babyapple on Kolm 02 Dets 2009, 22:00

Sellega olen absoluutselt nõus, et vaktsineerimisele tuleks individuaalselt läheneda.
Nagu kõikjal meditsiinis!

babyapple
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Tagasi üles Go down

Postitamine  Mõrumantsik on Nelj 03 Dets 2009, 11:25

Njah see vaktsineerimise teema on tõesti päris keeruline asi Mul omal on käsil just dilemma, et kas lasta laps seagripi vastu vaktsineerida või mitte. Lugesin kõik selle teema postitused läbi ja see asi paneb ikka mõtlema küll. Ma ei tea meditsiinist just palju, nii nagu enamik inimesi, kes seda pole õppinud ja selles teemas oli päris palju selliseid termeneid, mida kuulen elus esimest korda Samas olen mina ka mõelnud igasuguste tõenäosuste peale endale või lapsele mõni hirmus haigus kallale saada. Ja protsent on väga väike, aga see on siiski olemas. Ma olen ise põdenud lapsena mumpsi, siiamaani on meeles veel see jube tunne, kui kael oli peaga ühel joonele (no nii paistes) ja vaevalt sain hingata. Kahel lähisugulasel on õnnestunud miski tuberkuloosi kergem vorm endale hankida ja väga väga pikk ravikuur läbida. On olemas tuttav, kes on põdenud lastehalvatust. Rota viirust (ei teagi täpselt kas eestis sama nimega see viirus aga peaks siis olema ehk kõhugripp) olen kooliajal saanud kolm korda ja minu jaoks on see väga raske haigus, tohutu kõhuvalu, kõhulahtisus ja oksendamine. Samas ei ole ma kuulnud vaktsineerimisega seotud püsivatest tervisehäiretest. Oscaril on pea iga kord peale süsti tulnud palavik või on olnud virilam kui muidu aga need nähud kaovad ruttu ja ei ole võrreldavad näiteks tuberkuloosiga. Mõned aastad tagasi pesi mees käsitsi nõusid ja üks taldrik läks nii õnnetult miskimoodi katki, et tõmbas mehel käe päris korralikult puruks. Väga tõenäoline oli siis saada teetanus (sry, kui ei ole selle haiguse õige kirjapilt) ja kui läks kätt õmblema, siis see teetanuse vastane süst ka ära tehti. Siin riigis on tuberkuloosi vastu vaktsineerimine vabatahtlik ja ma lasin selle ka oma viiepäevasele lapsele tehe. Kuigi lapsel läksid põletikunäitajad veres peale sündi kõrgeks ja oli sellepärast viis päeva haiglas. Pabistasin küll, et lapse organism alles haigusest nõrk, aga tuberkuloos on nii vastik haigus, et lasin ikkagi teha. Meil oli selleks ka näidustus, kuna oleme mehega mõlemad eestlased ja Eesti kuulub riikide hulka, kus on väga tõenäoline omale see tuberkuloos hankida. Nii et minu süda ei luba vaktsineerimisest keelduda.

Mõrumantsik
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv: 749

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 on Reede 04 Dets 2009, 12:47

Mina selel präast uuringi praegu asja, et saaks käekakatsutava põhjenduse vakstineerida või jätta vakstineerimata. Mõrumanstik - hetkel olen mina jõudnud järeldusele, et tuberkuloosi vakstiini tasub teha imikule, kuid see ei välista haigestumist vaid seda, et ei teki ajukahjustusega lõppevat vormi imikueas. Tuberkuloosivakstiinile on kirjeldatud kõige vähem kõrvalmõjusid. Kuid infolehe järgi on mul sügavalt põhjust kahelda
Difteeria, teetanuse, läkaköha (atsellulaarne), poliomüeliidi (inaktiveeritud) ja Haemophilus influenzae tüüp b konjukteeritud vaktsiinis. Ma tegin väljavõtte kõrvalmõjudest, analüüsisin neid ning uurisin pisut nende haiguste kohta, mille võib saada vaktsineerimisega ning no ma ei tea Lugege ise

Vastunäidustused
Infanrix-IPV+Hib vaktsiini ei tohi manustada lastele, kellel esineb ülitundlikkus vaktsiini mõne
komponendi suhtes
või inimestele, kellel pärast eelmist difteeria, teetanuse, läkaköha, inaktiveeritud
polio- või Hib vaktsiinide manustamist esinesid ülitundlikkuse nähud.
Infanrix-IPV+Hib vaktsiin sisaldab tootmisprotsessis kasutatud aineid neomütsiin, polümüksiin ja
polüsorbaat 80. Vaktsiini ei tohi kasutada lastel, kellel on teadaolev ülitundlikkus nimetatud ainete suhtes.
Infanrix-IPV+Hib on vastunäidustatud lastele, kellel on esinenud 7 päeva jooksul pärast eelmist
läkaköha sisaldava vaktsiiniga immuniseerimist tundmatu etioloogiaga entsefalopaatia.
Sarnaselt muude vaktsiinidega tuleb Infanrix-IPV+Hib manustamist edasi lükata lastel, kes põevad
rasket ägedat palavikulist haigust. Väiksema infektsiooni esinemine ei ole vastunäidustuseks

4.4 Hoiatused ja ettevaatusabinõud kasutamisel
Sarnaselt teistele süstitavatele vaktsiinidele võib vaktsineerimise järgselt harva tekkida anafülaktiline
reaktsioon, seetõttu on vajalik järelevalve ja käepärast peavad olema vajalikud ravimid.
Kui mõni järgnevatest ilmingutest on esinenud ajalises seoses DTP-sisaldava vaktsiini manustamisega,[/size]
[/size]
[size=12]tuleb hoolikalt kaaluda järgmise läkaköha komponenti sisaldava vaktsiini annuse manustamist:
- kui lapsel on esinenud 48 tunni jooksul pärast eelmist läkaköha komponenti sisaldavat
vaktsiini manustamist:

kõrge palavik
(üle 40°C rektaalsel mõõtmisel)
teadvusekadu või šokk
(hüpotooniline-hüporesponsiivne episood)
jätkuv nutt, kestusega üle 3 tunni
krambid koos palavikuga või ilma
(kuni 3 päeva jooksul vaktsineerimisest)
Nagu kõigi vaktsineerimiste puhul, tuleb hoolikalt kaaluda riski-kasu suhet enne Infanrix-IPV+Hib
manustamist või manustamise edasi lükkamist, kui teie imik või laps kannatab tõsise neuroloogilise haiguse uue alguse või progressiooni all.
Võib esineda olukordi, nagu läkaköha suur esinemissagedus, kus vaktsineerimisest oodatav kasu
kaalub üle võimaliku riski, eriti kui sümptomid pole seotud püsivate järelnähtudega.

Vaktsiini Hib koostisosa ei kaitse
Haemophilus influenzae muudest serotüüpidest tingitud haiguste ning muudest mikroorganismidest tingitud meningiidi vastu.
Vaktsineerimise vastunäidustusteks ei ole anamneesis olnud febriilsed krambid ega krampide,
Vastsündinu Äkksurma Sündroomi (SIDS) ning DTP, IPV ja/või Hib vaktsineerimisjärgsete
kõrvalnähtude esinemine perekonna anamneesis.
Inimese immuunpuudulikkuse viiruse (HIV) infektsiooni ei peeta Infanrix-IPV+Hib vaktsiiniga
vaktsineerimise vastunäidustuseks.
Vaktsiini manustamine immuunsupressiivravi saavatele või immuunpuudulikkusega patsientidele võib
jääda toimeta.
Pärast Hib vaktsiinide süstimist on täheldatud kapsulaarse polüsahhariid antigeeni eritumist uriiniga.
Seega võib 1…2 nädala jooksul pärast vaktsineerimist osutuda antigenuuria testid Hib infekstiooni diagnoosimiseks valepositiivseks.
Võimalikku apnoe riski
ja vajadust respiratoorse seire järele 48-72 tunni jooksul peab kaaluma
manustades esmase immuniseerimise seeriat väga enneaegsetele imikutele (sünd
28 raseduse nädal)ja eriti neile kellel on eelnevalt täheldatud respiratoorset ebaküpsust.

4
.8 Kõrvaltoimed

Kliinilised uuringud

Alltoodud ohutusprofiil põhineb enam kui 3500 uuringus osaleja andmetel.
Nagu on täheldatud DTPa ja DTPa-d sisaldavate kombinatsioonide puhul, teatati paikse reaktiivsuse ja
palaviku esinemissageduse suurenemisest pärast revaktsineerimist Infanrix-IPV+Hib\'iga esmase vaktsineerimise suhtes.

Kõrvaltoimete esinemissagedused on ära toodud järgmiselt:
Väga sage (1/10)
Sage (1/100 kuni 1/10)
Aeg-ajalt (1/1000 kuni 1/100)
Harv 1/10 000 kuni /1000)
Väga harv (harvem kui 1/10 000)
Infektsioonid ja infestatsioonid

Aeg-ajalt: ülemiste hingamisteede infektsioon
Vere ja lümfisüsteemi häired

Aeg-ajalt: lümfadenopaatia
Ainevahetus- ja toitumishäired

Väga sage: söögiisu kaotus
Psühhiaatrilised häired

Väga sage: ärrituvus, ebanormaalne nutt, rahutus
Närvisüsteemi häired

Väga sage: unisus

Respiratoorsed, rindkere ja mediastiinumi häired

Aeg-ajalt: köha, bronhiit, rinorröa
Seedetrakti häired

Sage: kõhulahtisus, oksendamine
Naha ja nahaaluskoe kahjustused

Aeg-ajalt: lööve, urtikaaria
Harv: sügelus, dermatiit
Üldised häired ja manustamiskoha reaktsioonid

Väga sage: süstekoha reaktsioonid, nagu valu ja punetus, paikne turse süstekohas, palavik ([size=12]alla 38,0 °C)
Sage: süstekoha reaktsioonid, sealhulgas induratsioon, paikne turse sütekohas
Aeg-ajalt: palavik 39,5 °C, kurnatus, süstitud jäseme difuusne turse, mis mõnikord haarab
kõrvaloleva liigese
Turustamisjärgne periood

Respiratoorsed, rindkere ja mediastiinumi häired:

Apnoe Uneapnoe
Vere ja lümfisüsteemi häired:

Trombotsütopeenia
Immuunsüsteemi häired:

allergilised reaktsioonid
(sealhulgas anafülaktilised ja anafülaktoidsed reaktsioonid)
Närvisüsteemi häired:

Krambid (palavikuga või ilma), kollaps või šokilaadne seisund (hüpotoonilis-hüporesponsiivne
episood)

Naha ja nahaaluskoe häired:

Angioneurootiline turse
Üldised häired ja manustamiskoha reaktsioonid:

Kogu süstitud jäseme turse, süstekoha villid

Viimati muutis seda eda21 (Reede 04 Dets 2009, 14:13). Kokku muudetud 5 korda

eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  eda21 on Reede 04 Dets 2009, 12:51

Analüüs
Vakstiin annab äärmiselt palju erinevaid kõrvaltoimeid. Osad võivad olla eluliselt ohtlikud, eriti tingimustes, kus nende kohta midagi ei tea või ei oska oodata.
Anafülaktiline reakstioon- tavaliselt on järjekord ukse taga ning peale torget pannakse laps kähku-kähku riidesse ning lahkutakse haiglast.Laps pannakse kas vankrisse kus teda 100% ajast ei jälgita, kuna jälgitakse liiklust ja/või vesteldakse kaaslasega. Teine vimalus on, et laps pannakse turvahälliga tagaistmele ning sõiddu ajal puudub ülevaade sellest, mida laps seal teeb ja kuidas ennast tunneb. Mul puudub hetkel ino, kui kiiresti see reakstioon tekib, kuid juhul, kui see ei teki haiglas oleku aja jooksul, siis võib vabalt juhtuda, et koju jõudes leitakse vankrist või hällist surnud laps.

Krambid - selle ajal laps ei hinga. esinemissagedus on suurim 6 kuu ja 4 eluaasta vahel. Selle kutsub esile kõrge palavik. kui tekivad krambid

Apnoe - une ajal hingamine katkeb. Aladiagnoositud haigus. Hällisurma põhjusena on see ära toodud. Hällisurmi esineb kõige rohkem 3-4 kuustel lastel ja juhuslikult just siis saavad lapsed 2 seda vakstiini! Hällisurmi esineb Põhjamaades 0,6 1000 imiku kohta ehk 60 last 100 000st kuni 1 aastasest lapsest. Lääneriikides on see näitaja lausa 24 last 1000st inimkust ehk 2400 imikut 100 000st imikust!
Guillan-Barre sündroom oli ära toodud 4 komponendiga vaktsiini juures. Esinemissagedus on 1-2 juhtu 100 000 inimese koht. Tunnuseks on jäsemete nõrkus ning haige võib vajada hingamisabi. Paranemine kestab 3-12 kuud.
Juba ravimi infoleht ütleb, et tuleb kaaluda riski-kasu suhet eh teisisõnu pole tegu ohutu tootega!
Väga paljud kõrvaltoimed viitavad sellele, et vakstiin kahjustab närvisüsteemi ja aju:

1. ensefalopaatia
  2. riskantne, kui on tuvastatud neuroloogilisi haiguseid
  3. ärrituvus, ebanormaalne nutt, rahutus
  4. unisus
  5. apnoe
  6. krambid (hapniku puuduse tagajärjel võib tekkida ajukahjustus, kõrgepalavik samuti ei tee head)
    Lisaks on eluohtlikud anafülaktiline reakstiion, 40 kraadine palavik ning Guillan-Barre sündroom

Minu poeg reageeris vakstiinile allergiaga, kuid mind naerdi välja. Peale 4,5 kuuse 5-vakstiini läks poiss kõhust kinni - 5 päeva ei kakanud ning kui kakama hakkas, siis oli see vedel ja roheline ja plaju kordi päevas. Helistasin peale 10 päevast kõhulahtisust infotelefonile, kust mulle soovitati lapsele Enteroli anda. Enterol on pärmseened ja ei tohiks midagi halba teha, kuid Ramsus hakkas selle peale oksendama ja nii ägedalt, et ostustasin kiirabi kutsuda ja nakkushaiglasse minna. Vastvõtus naerdi mind välja, öeldi, et Enterol küll kellegile paha ei tee, et absurd ja jama. Proovisin seda veel kord ning taas hakkas ta oksele. Nüüd lugesin infolehti ning mis tuli välja - vakstiin, mida ta sai, on tehtud pärmseente kultuurile! Loogiline, et laps reageeris nagu mürgitusele - kõhulahtisuse ja oksendamisega, et sellest võimalikult ruttu vabaneda! Ainult et haiglast saime veel Noro viiruse ja haigus venis eriti pikaks. Lõpuks sai Rasmus allergia ka Protexin Restorele, kuna need ju bakterid. Ka minu raviarst ütles, et ilmselt oli haiglassetuleku põhjus milleski muus, sest ükski analüüs alguses vastust ei andnud!

Vakstiini testiti 3500 peal ja saadi märkimisväärne hulk kõrvaltoimeid. Haigestumust nendesse haigustesse mõõdetakse 100 000 inimese kohta. Lihtne loogika ütleb, et seda vakstiini oleks ka pidanud vähemalt 10 000 peal testima, et saada usaldusväärseid tulemusi, mis oleks vastavuses haiguse enda juhtudega. Minu hinnangul on risk saada mõnda äramärgiut tüsistust suurem, kui saada mõni nendest haigustest.

Viimati muutis seda eda21 (Teis 15 Dets 2009, 08:32). Kokku muudetud 7 korda

eda21
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Tagasi üles Go down

Postitamine  Iirlane on Reede 04 Dets 2009, 13:00

Väga hea, et oled välja toonud vastunäidustused ja kõrvaltoimed.
Kui keegi selle veel kokkuvõtvalt maakeelde paneks ,oleks super!

Mis on tundmatu etioloogiaga entsefalopaatia?
Mida täpsemalt kujutab endast anafülaktiline reakstioon ?
Milisest vaktsiinist täpselt sa räägid viimses postituses?

Kas pole v6imalik et k6hulahtisuse sai su laps hoopis seet6ttu, et see viirus oli parasjagu just liikvel?

Ja palun paranda need sized sealt vahelt ära.

Viimati muutis seda Iirlane (Reede 04 Dets 2009, 13:14). Kokku muudetud 1 kord

Iirlane
Meeskonna liige
Meeskonna liige

(tegelt naiskonna)

Tagasi üles Go down

Lehekülg 2, lehekülgi kokku 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles