Kala (16-22 nov)
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3 • Share •
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3 •
1, 2, 3
Re: Kala (16-22 nov)
Iirlane kirjutas:oi millised uhked road puha juba ees.
Ma tegin l6hepulki.
L6ikad l6hefileest peenikesed ribad (u 2 sm laiad), kastad jahusse ,
munasse ja riivasaia ning kypsetad.
Pilti ei saanud teha kuna k6ik s88di enne ara.
tundub lihtne. peab millalgi proovima

kiisumari- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2062
Registration date: 16/02/2009
Ma teen täna õhtuks kalarooga. Üritan mingi pildi ka saada. Roog ise väga lihtne aga vahelduseks hää.
Heleeni kirjutatud Janssoni kiusatuse moodi rooga teen tihti aga natuke teist moodi. See meie pere lemmik kalarooga. Kuna ma seda alles tegin, siis selle nädalane kalaroog tuleb selline maalähedane ja eesti rahvale tuttav ja omane.
Heleeni kirjutatud Janssoni kiusatuse moodi rooga teen tihti aga natuke teist moodi. See meie pere lemmik kalarooga. Kuna ma seda alles tegin, siis selle nädalane kalaroog tuleb selline maalähedane ja eesti rahvale tuttav ja omane.

babyapple- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2709
Mul mees teeb täna kalast toitu
Mind pole küll nimekirjas( ja mina pole ka toidu valmistaja), aga kas ma võiksin toidust pildi siia ülesse panna? Kui see ükskord valmis peaks saama. 
Mind pole küll nimekirjas( ja mina pole ka toidu valmistaja), aga kas ma võiksin toidust pildi siia ülesse panna? Kui see ükskord valmis peaks saama. 

tirtzzz- Omaklubi hõbe

- Postituste arv: 797
Registration date: 18/02/2009

Pilt tuli kahjuks selline kahtlase kvaliteediga/värvidega.
Aga tore on, kui mees vahest kodus süüa viitsib teha

tirtzzz- Omaklubi hõbe

Nüüd tuleb mehel ennast ära regada, retsept juurde panna ja me kõik jumaldame teda nende kaunite toitude eest
Siis ei pea üle sinu piltima meile 
Siis ei pea üle sinu piltima meile 
Vau tirtzzz :smaili:
Kuulge jagage mulle lõherisotto retsepti palunaitäh :01:
Kuulge jagage mulle lõherisotto retsepti palunaitäh :01:

Soulshaker- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2590
HoneyMoon kirjutas:Nüüd tuleb mehel ennast ära regada, retsept juurde panna ja me kõik jumaldame teda nende kaunite toitude eestSiis ei pea üle sinu piltima meile
Ütlen edasi

tirtzzz- Omaklubi hõbe

Mind ju ka nimekirjas polnud. Ega ma pilti saanudki ja ega tegelt väga vaja pole vist- tegin heeringaga külma kastet. Seda on teinud kõik ja teavad, milline välja näeb.
Koosnes see kaste järgnevast: soolatud heeringas, keedetud muna, rohkelt rohelist sibulat, hapukoor. Kõrvale keedukartul tilliga. Lihtne ja hää.
Koosnes see kaste järgnevast: soolatud heeringas, keedetud muna, rohkelt rohelist sibulat, hapukoor. Kõrvale keedukartul tilliga. Lihtne ja hää.

Soulshaker kirjutas:Kuulge jagage mulle lõherisotto retsepti palunaitäh
Ma olen sellist söönud ja julgen soovitada
:Koorene lõherisotto
u 600 g lõhefileed
300 g sõmerat riisi
2-3 porgandit
1 sibul
1 suvikõrvits
400 ml rööska koort (10%)
kalapuljongikuubik
tilli
soola
musta pipart
Puhasta lõhefilee küljeluudest ning lõika kuubikuteks. Pane kuubikud ahjuplaadile ning küpseta ahjus kuldseks. Maitsesta soola-pipraga.
Puhasta porgand ja sibul ning tükelda kuubikuteks. Prae segu kuumal pannil vähese õliga. Kui sibul on klaasjaks muutunud, lisa kuiv riis ning kuumuta, kuni riis hakkab värvust muutma. Lisa vesi ja kalapuljongikuubik ning jäta hauduma.
Kui riis on peaaegu valmis, lisa koor ja väikesteks kuubikuteks hakitud suvikõrvits. Hauta edasi, kuni riis on lõplikult valmis. Maitsesta soola-pipraga. Vahetult enne serveerimist sega õrnalt juurde küpsetatud kalatükid. Peale raputa hakitud tilli.

Mina teen oma lõherisotot järgmiselt:
väike (mingi kolmandik või neljandik kusagil poolest lõhest) tükk lõhefileed maitsestan ja lükkan fooliumiga ahju.
2 klaasi riis ja 6 klaasi vett, veidi õli ka potti ja keema.
Puljongikuubikut ka 2 tükki sisse
ja siis kui riis peaaegu valmis, siis panen paki külmutatud köögivilju ja hautan edasi (lisan kindlasti ka soola). Viimasena lisan lõhe ja veidi rõõska koort ja ongi valmis.
Ahjaa kui kodus on ka mingeid tooreid köögivilju, siis lisan neid ka (sellel nädalal näiteks lisasin porrulauku).
väike (mingi kolmandik või neljandik kusagil poolest lõhest) tükk lõhefileed maitsestan ja lükkan fooliumiga ahju.
2 klaasi riis ja 6 klaasi vett, veidi õli ka potti ja keema.
Puljongikuubikut ka 2 tükki sisse
ja siis kui riis peaaegu valmis, siis panen paki külmutatud köögivilju ja hautan edasi (lisan kindlasti ka soola). Viimasena lisan lõhe ja veidi rõõska koort ja ongi valmis.
Ahjaa kui kodus on ka mingeid tooreid köögivilju, siis lisan neid ka (sellel nädalal näiteks lisasin porrulauku).
Mul jäigi seekord tähtajaks tegemata
Võtan alles täna kala sulama, nii et kokkan siis üksinda :01:
Võtan alles täna kala sulama, nii et kokkan siis üksinda :01:_________________
L-L 2008
M-M 2010

Pärlike- abiAdministraator

-

Postituste arv: 3436
Mina tegin oma pisikese preili esimesel väiksel juubelil tegelikult kokku kolme kalarooga.
1. Kiluleivad muna ja rohelise sibulaga (mmm, nämmad...)
2. Ahjulõhe - parajad tükid fooliumisse, peale kalamaitseainet ja sinihallitusjuustu ning siis ahju
3. Suitsukalapirukas (raamatust "100 pirukat")
Põhi: 150 g võid, 2 1/2 dl jahu, 1 dl riivjuustu, 3 spl vett
Täidis: 250 g suitsukala, 1/2 paprikat, 2 muna, 2 dl kohvikoort, 1 spl jahu, 3 dl riivjuustu
Kuidas teha: Haki jahu võiga, lisa riivjuust ja vesi. Sega, suru tainapalliks ja pane pooleks tunniks külma. Puhasta ja peenesta kala. Sega kalale juurde tükeldatud paprika, muna, koor, jahu ja riivjuust. Vooderda võiga määritud pirukavormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta põhja 225 kraadises ahjus 10 minutit. Vala täidis põhjale ja küpseta veel 20 minutit.
Minu arvamus: Täidis oli väga hea, mina lisaks ehk veidi ka pipart. Põhi aga eriti ei meeldinud, jäi veidi pudisev. Teine kord katsetan teise põhjaga. (Tänu sõbrannale pilt ka!)

1. Kiluleivad muna ja rohelise sibulaga (mmm, nämmad...)
2. Ahjulõhe - parajad tükid fooliumisse, peale kalamaitseainet ja sinihallitusjuustu ning siis ahju
3. Suitsukalapirukas (raamatust "100 pirukat")
Põhi: 150 g võid, 2 1/2 dl jahu, 1 dl riivjuustu, 3 spl vett
Täidis: 250 g suitsukala, 1/2 paprikat, 2 muna, 2 dl kohvikoort, 1 spl jahu, 3 dl riivjuustu
Kuidas teha: Haki jahu võiga, lisa riivjuust ja vesi. Sega, suru tainapalliks ja pane pooleks tunniks külma. Puhasta ja peenesta kala. Sega kalale juurde tükeldatud paprika, muna, koor, jahu ja riivjuust. Vooderda võiga määritud pirukavormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta põhja 225 kraadises ahjus 10 minutit. Vala täidis põhjale ja küpseta veel 20 minutit.
Minu arvamus: Täidis oli väga hea, mina lisaks ehk veidi ka pipart. Põhi aga eriti ei meeldinud, jäi veidi pudisev. Teine kord katsetan teise põhjaga. (Tänu sõbrannale pilt ka!)

Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3 •
1, 2, 3
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3