Piparkoogimaja (7-20 detsember)
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 14 • Share •
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14 
Piparkoogimaja (7-20 detsember)
Tattaaadadaaaaa! Käes ongi see aeg. Hakkame OMAdega koos tegema piparkoogimaju.
Teemasse sobivad ka kõik muud piparkoogitainast tehtud meistriteosed! Laseme fantaasia lendu, toad head piparkoogilõhna täis ja päkapikud uhkusega piiluma! Kuni 20 detsembrini aega.
Tähtaeg pikem, kui tavaliselt- jõuab ära teha kõik, mida hing ihkas järgi proovida. Ja ka ehk teitselt saadud häid ideid ise katsetada
Kõik, kõik, kõik katsetama! Eelmisel aastal nägin imeilusat piparkoogimaja tehtud inimese poolt, kes väitis, et tema ei oska ja pole kunagi teinud.... sai tehtud küll ja veel vägagi arvestatavalt! Tule Sinagi proovima!
Osalejad:
*HoneyMoon
/
*Monique
*Minake
*Naxy
*Bostonyx
*Armsake
*Heleen
*Iirlane
*Annukas18
*Marianne
*Accra
*Minaise
*Janee
*Mercaa
*Kaktus

Teemasse sobivad ka kõik muud piparkoogitainast tehtud meistriteosed! Laseme fantaasia lendu, toad head piparkoogilõhna täis ja päkapikud uhkusega piiluma! Kuni 20 detsembrini aega.Tähtaeg pikem, kui tavaliselt- jõuab ära teha kõik, mida hing ihkas järgi proovida. Ja ka ehk teitselt saadud häid ideid ise katsetada
Kõik, kõik, kõik katsetama! Eelmisel aastal nägin imeilusat piparkoogimaja tehtud inimese poolt, kes väitis, et tema ei oska ja pole kunagi teinud.... sai tehtud küll ja veel vägagi arvestatavalt! Tule Sinagi proovima!
Osalejad:
*HoneyMoon
/
*Monique
*Minake
*Naxy
*Bostonyx
*Armsake
*Heleen
*Iirlane
*Annukas18
*Marianne
*Accra
*Minaise
*Janee
*Mercaa

*Kaktus

Viimati muutis seda HoneyMoon (Teis 05 Jan 2010, 10:52). Kokku muudetud 20 korda
Re: Piparkoogimaja (7-20 detsember)
Honeymoon nii ilusad näidised. Kui ennast kätte võtan, siis teen ka kindlasti prooviks vähemalt ühe majakese:D

Meie pisike 01.10.2009

Monique- Omaklubi kristall

- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv: 3921
Registration date: 27/05/2009
Ma ka osaleja tahaks peale peldiku ka maja meisterdada.

minake- Omaklubi kuld

- Postituste arv: 1406
Registration date: 04/12/2009
Tõelised kunstiteosed ... võtan ehk ka meisterdamise ette!
naxy- Moderaator

- Postituste arv: 1252
Registration date: 19/11/2009
Polegi kunagi proovinud piparkoogimaja meisterdada. See kuu võtan selle kindlasti plaani, näis, mis välja tuleb!

bostonyx- Omaklubi pronks

- Postituste arv: 309
Registration date: 06/06/2009
Ma tegin täna juba šabloonid valmis:)

Meie pisike 01.10.2009

Väga edukas oled ikka olnud monique
jääme siis valmis majast pilte ootama. Ma plaanin siin mingipäev uue taigna hakkama panna ja siis küpsetama.
jääme siis valmis majast pilte ootama. Ma plaanin siin mingipäev uue taigna hakkama panna ja siis küpsetama.
minake- Omaklubi kuld

- Postituste arv: 1406
Registration date: 04/12/2009
mul oli ka plaan see aasta piparkoogimaja teha:)ja arvan et võtan selle see nädal ette:)

annukas18- Omaklubi kuld

- Mailapsed 2009 abimode
Postituste arv: 1415
Registration date: 21/07/2009
Ma tegin tana taigna valmis ja siis tuleb jah sabloonid ka teha
.Selle olin hetkeks unustanud. Eelmine aasta otsisin m88da neti neid taga ja l6puks ikka joonistasin ise ruudulisele paberile mulle sobivas suuruses.
Meeles on et katuse plaadid tuleks teha tunduvalt suuremad,sest eelmine aasta jaid need hoolimata 1cm yleulatumisest ,parast ikka vaikseks.
Samuti lubasin endale ,et see aasta teeme ka aknad,aga ma ei tea kas leian klaaskomme kuskilt. Siin pole need populaarsed.
Kas taigna retseptid paneb siia kirja?
.Selle olin hetkeks unustanud. Eelmine aasta otsisin m88da neti neid taga ja l6puks ikka joonistasin ise ruudulisele paberile mulle sobivas suuruses.Meeles on et katuse plaadid tuleks teha tunduvalt suuremad,sest eelmine aasta jaid need hoolimata 1cm yleulatumisest ,parast ikka vaikseks.
Samuti lubasin endale ,et see aasta teeme ka aknad,aga ma ei tea kas leian klaaskomme kuskilt. Siin pole need populaarsed.
Kas taigna retseptid paneb siia kirja?

Eesti on käsitöö maailmakaardil!
Iirlane- pulgakomme leidub? Nendega saad ka edukalt teha.
Mul on ka plaan elus esimest korda piparkoogimaja valmis teha, eelmisel nädalal valmis esmakordselt piparkoogikuusk.

Piparkoogikuuse meisterdamiseks ja kaunistamiseks on palju erinevaid võimalusi, mina kasutasin Wiltoni valmiskomplekti ja üht etteantud ideedest. Ilma spetsiaalse komplektita saab ka kindlasti hakkama, lihtsalt jändamist on pisut rohkem. Kasutada võib erinevates suurustes tähekujulisi küpsisevorme või enda valmis lõigatud shabloone. Mina kasutasin kümmet erineva suurusega viisnurkset tähekest, orienteeruva diameetriga 3,5-5-7-8-9,5-10,5-12,5-14-16 ja 17,5 cm.
Valmistamine:
1. Osta või tee ise piparkoogitaigen. Hea oleks selline taigen, mis kerkib ühtlaselt (või ei kerki üldse). Mitmed poetaignad kerkivad minu kogemustele tuginedes ebaühtlaselt (võimalik, et lihtsalt minu ebaõnn või oskamatus) ja sel juhul on kuuske üsna raske laduda. Ebaõnnestumise kartuses kasutasin mõningate mugandustega Wiltoni soovitatud retsepti Grandma's Gingerbread Recipe. Oli väga hästi rullitav, kerkis ühtlaselt ja maitses mõnusalt. Ühest taignakogusest piisas terve kuuse tegemiseks + veel osade mitte-nii-kenade tähekeste asendamiseks.
2. Rulli taigen umbes 0,5 cm paksuseks. Lõika vormide või shabloonide abil välja tähekesed, igast suurusest 2 tk. Kui soovid kuuse latva ka tähekest, lõika kõige väiksemat 3 tk. Mina vormisin kokku 21 tähekest. Suurte piparkookide jaoks rulli taigen kohe küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lahti, et ei peaks piparkooke tõstma- seda on väga tülikas teha ja võib nende kuju muuta. Küpseta korraga enam-vähem ühesuuruseid piparkooke, kuna suuremad vajavad pikemat küpsemiseaega (u 10-15 min) kui väikesed (6-10 min).
3. Kui piparkoogid on täielikult jahtunud, valmista glasuur tuhksuhkrust, 2 munavalgest ja umbes 6 tilgast sidrunimahlast. Tuhksuhkrut panin tunde järgi (u 350-450g), glasuur peab jääma üsna tihke ja tugev. Lao tähekesed suuruse järgi üksteise otsa, pannes iga piparkoogi keskele liimiks glasuuri. Jälgi erinevatest vaatenurkadest, et kuusk jääb otse.
4. Kaunista kuuseke enda soovi järgi. Mina kasutasin 2 tordipritsi otsikut, ümmargusega tegin valged lumeräitsakad ja tähekujulise otsaga rohelised kuuseokkad (glasuuri segasin üliväikese koguse tumerohelist toiduvärvi). Okstele raputasin Vahiné värvilisi kaunistusi ja tipus seisvale tähekesele kinnitasin söödavad pärlid.
Mul on ka plaan elus esimest korda piparkoogimaja valmis teha, eelmisel nädalal valmis esmakordselt piparkoogikuusk.

Piparkoogikuuse meisterdamiseks ja kaunistamiseks on palju erinevaid võimalusi, mina kasutasin Wiltoni valmiskomplekti ja üht etteantud ideedest. Ilma spetsiaalse komplektita saab ka kindlasti hakkama, lihtsalt jändamist on pisut rohkem. Kasutada võib erinevates suurustes tähekujulisi küpsisevorme või enda valmis lõigatud shabloone. Mina kasutasin kümmet erineva suurusega viisnurkset tähekest, orienteeruva diameetriga 3,5-5-7-8-9,5-10,5-12,5-14-16 ja 17,5 cm.
Valmistamine:
1. Osta või tee ise piparkoogitaigen. Hea oleks selline taigen, mis kerkib ühtlaselt (või ei kerki üldse). Mitmed poetaignad kerkivad minu kogemustele tuginedes ebaühtlaselt (võimalik, et lihtsalt minu ebaõnn või oskamatus) ja sel juhul on kuuske üsna raske laduda. Ebaõnnestumise kartuses kasutasin mõningate mugandustega Wiltoni soovitatud retsepti Grandma's Gingerbread Recipe. Oli väga hästi rullitav, kerkis ühtlaselt ja maitses mõnusalt. Ühest taignakogusest piisas terve kuuse tegemiseks + veel osade mitte-nii-kenade tähekeste asendamiseks.
2. Rulli taigen umbes 0,5 cm paksuseks. Lõika vormide või shabloonide abil välja tähekesed, igast suurusest 2 tk. Kui soovid kuuse latva ka tähekest, lõika kõige väiksemat 3 tk. Mina vormisin kokku 21 tähekest. Suurte piparkookide jaoks rulli taigen kohe küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lahti, et ei peaks piparkooke tõstma- seda on väga tülikas teha ja võib nende kuju muuta. Küpseta korraga enam-vähem ühesuuruseid piparkooke, kuna suuremad vajavad pikemat küpsemiseaega (u 10-15 min) kui väikesed (6-10 min).
3. Kui piparkoogid on täielikult jahtunud, valmista glasuur tuhksuhkrust, 2 munavalgest ja umbes 6 tilgast sidrunimahlast. Tuhksuhkrut panin tunde järgi (u 350-450g), glasuur peab jääma üsna tihke ja tugev. Lao tähekesed suuruse järgi üksteise otsa, pannes iga piparkoogi keskele liimiks glasuuri. Jälgi erinevatest vaatenurkadest, et kuusk jääb otse.
4. Kaunista kuuseke enda soovi järgi. Mina kasutasin 2 tordipritsi otsikut, ümmargusega tegin valged lumeräitsakad ja tähekujulise otsaga rohelised kuuseokkad (glasuuri segasin üliväikese koguse tumerohelist toiduvärvi). Okstele raputasin Vahiné värvilisi kaunistusi ja tipus seisvale tähekesele kinnitasin söödavad pärlid.
Viimati muutis seda Heleen (Esm 07 Dets 2009, 21:52). Kokku muudetud 3 korda

Heleen- Omaklubi pronks

- Postituste arv: 421
Registration date: 16/02/2009
Mul ka plaanis piparkoogimaja teha, nii et palun mind ka kirja panna 

armsake- Moderaator

-

Postituste arv: 3619
Registration date: 16/02/2009
Heleen- väga kena kuusk
Ise ei julge ennast kirja panna praegu, pole sugugi kindel, kas suudan selle maja tegemise veel ette võtta
Ise ei julge ennast kirja panna praegu, pole sugugi kindel, kas suudan selle maja tegemise veel ette võtta

Paneme jah siia ja siis piparkoogitaigna teemasse ka. Pole ju suur vaev- kopipaste. Heleen kaIirlane kirjutas:Kas taigna retseptid paneb siia kirja?
ei puhka ja mängi siin midagi linkimise abiga
Ikka siia ka kõik. Kuigi su blogi lugemise vastu pole mul ka midagi- nagunii püsiklient seal
Viimati muutis seda HoneyMoon (Esm 07 Dets 2009, 22:22). Kokku muudetud 1 kord
ma plaanin selle kuuse ka ära teha,homme lähen neid vorme vaatama,kardan et endal ei tule välja need viisnurgad:S

annukas18- Omaklubi kuld

- Mailapsed 2009 abimode
Postituste arv: 1415
Registration date: 21/07/2009
minake no mul veel tainast pole. Lähen täna poodi materjali ostma, siis teen ja katsun siis maja ka valmis meisterdada.
Heleen väga väga ilus kuusk
Heleen väga väga ilus kuusk

Meie pisike 01.10.2009

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14 
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 14