Emakakaelavähi vaktsiin
O.M.A. klubi :: Tervis :: Tervis
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 • Share •
Emakakaelavähi vaktsiin
Kas siin on ka keegi kes seda vaktsiin endale on lasknud teha?
Äkki keegi plaanib?
Mina nimelt käisin täna arsil ja siis uurisin selle kohta ka natuke. Vaktsiini teha ta mul muidugi ei käskinud, kuna see on päris kallis ja seega sügavalt vabatahtlik (3 süsti on vaja teha ja iga süst on 1700.- ), aga ütles, et kui tema oleks naine (ta on ise mees) siis ta teeks. Ütles, et leiab enda kabinetis naisi selle murega juba liiga tihti.
Nüüd ma siin istun saatekiri käes ja uurin mis teha. Muidu käin küll korralikult iga 6 kuu tagant kontrollis, aga moment olen selle vähi teemaga maru haavatav. Tutvusringkonnas möllab see põrguline päris usinalt!
Äkki keegi plaanib?
Mina nimelt käisin täna arsil ja siis uurisin selle kohta ka natuke. Vaktsiini teha ta mul muidugi ei käskinud, kuna see on päris kallis ja seega sügavalt vabatahtlik (3 süsti on vaja teha ja iga süst on 1700.- ), aga ütles, et kui tema oleks naine (ta on ise mees) siis ta teeks. Ütles, et leiab enda kabinetis naisi selle murega juba liiga tihti.
Nüüd ma siin istun saatekiri käes ja uurin mis teha. Muidu käin küll korralikult iga 6 kuu tagant kontrollis, aga moment olen selle vähi teemaga maru haavatav. Tutvusringkonnas möllab see põrguline päris usinalt!
Re: Emakakaelavähi vaktsiin
Mis vanuseni seda Eestis tehakse?
Ma eelmine aasta siin uurisin, aga kahjuks olin selleks ajaks juba 26 ja mulle enam ei tehta
Ma eelmine aasta siin uurisin, aga kahjuks olin selleks ajaks juba 26 ja mulle enam ei tehta

pariisitar- Omaklubi kristall

-

Postituste arv: 2150
Registration date: 16/02/2009
Mul oli plaanis eelmine suvi see vaktsiin teha. Konsulteerisin ka günekoloogiga ja tema arvas, et kui ilusti kontrollis käia. Siis pole vajadust seda vaktsiini teha.
Sain veel nii aru, et see vaktsiin on ühe kindla tüübi vastu, teiste vastu pole vaktsiini. See tähendab siis seda, et ma teen selle vaktsiini aga võin saada ikka emakakaela vähi. Loodan, et ma midagi sassi ei ajanud.
Mina seda vaktsiini ei teinud ja praegu ei kavatse ka.
Sain veel nii aru, et see vaktsiin on ühe kindla tüübi vastu, teiste vastu pole vaktsiini. See tähendab siis seda, et ma teen selle vaktsiini aga võin saada ikka emakakaela vähi. Loodan, et ma midagi sassi ei ajanud.
Mina seda vaktsiini ei teinud ja praegu ei kavatse ka.

Külaline- Külaline
Mulle ütles arst nii, et ideaalne oleks seda teha ennem suguelu elamise alustamist, aga ega paha pole see nüüd teha, kuna "õnn võib pöörduda".
See vaktsiin on mõeldud selle papilloomviiruse tüübi vastu, mis kõige enam põhjustab emakakaelavähki. Ja mitte alati ei teki vähkkasvajat, kui oled selle viirusetüübiga nakatunud. Samas ei teki emakakaelavähk alati just papilloomviirusest, on ka muid riskitegureid. Näiteks mehaanilne abort, emakakaelapõletikud, rasedusvastased kombineeritud tabletid (kui oled neid juba mitmeid aastaid järjest kasutanud), isegi sünnitused on riskiteguriks. Minul pole papilloomviirust, pole kunagi olnud, ükski analüüs pole seda näidanud, aga ometi olen pidanud selle vähiga võitlema. Maadlesin väga pikalt kunagi emakakaelapõletikega, nii et võin selle süüks asja ajada. Olen mõelnud oma tütred lasta ära vaktsineerida, aga tõesti on see kulukas. Ma tahan säästa neid läbielamistest, mis mind tabasid, seega üritan ikkagi selle raha leida, et vähemalt üks riskitegur välistada.
Kui ma nüüd ükskord imetamise lõpetan, lasen arstil teha kõikvõimalikud analüüsid, et veenduda, et see kole haigus pole oma pead jälle tõstmas. Just aasta tagasi olnud sünnituse pärast, mis oli minu niigi traumeeritud emakakelale uus trauma.
Arvan, et siiski pole kellelgi mõtet liialt emakakaelavähi pärast pabistada. Algstaadiumis emakakaelavähk on täielikult ravitav, seega tuleb käia regulaarselt iga 1-2 aasta tagant naistearsti juures kontrollis.
PS: Kui oledki nakatunud papilloomviirusega, siis tihtipeale tuleb organism sellega ise toime ja hävitab viiruse, kõik sõltub immuunsüsteemist.
Kui ma nüüd ükskord imetamise lõpetan, lasen arstil teha kõikvõimalikud analüüsid, et veenduda, et see kole haigus pole oma pead jälle tõstmas. Just aasta tagasi olnud sünnituse pärast, mis oli minu niigi traumeeritud emakakelale uus trauma.
Arvan, et siiski pole kellelgi mõtet liialt emakakaelavähi pärast pabistada. Algstaadiumis emakakaelavähk on täielikult ravitav, seega tuleb käia regulaarselt iga 1-2 aasta tagant naistearsti juures kontrollis.
PS: Kui oledki nakatunud papilloomviirusega, siis tihtipeale tuleb organism sellega ise toime ja hävitab viiruse, kõik sõltub immuunsüsteemist.
MÕTTEMULLID, KÄSITÖÖBLOG, FACEBOOK
Minu perearst soovitab alati kõiki vaktsiine, mis vähegi leiutatud on ja proovis ka mulle seda pähe määrida. Aga ma olen samuti lugenud, et see vaktsiin kaitseb vaid ühe viirusetüübi vastu, nii et emakakaelavähi võib saada ka vaktsineeritud naine. Ise ei teeks.

Külaline- Külaline
siq29 kirjutas:
Minu günekoloog nt väidab, et see ongi eestlaste põhiline probleem, et nad käivad aasta või paari tagant teste tegemas. Tegelikult peaks seda tegema iga 6 kuu tagant.
Mul vanaema läheb homme miskile Arstide Liidu päevale ja lubas seal natuke asja uurida. Ise on ta silmaarst ja seega ei oska palju komenteerida. Igatahes minu arst väidab, et see hoiab ära 80% juhtudest. Küsisisn spetsiaalselt kas see on ainult 1 tüvi, aga ta väitis et ei ole. Üks teine sõbranna kes on üldarst väitis täna, et 3 tüvi pidi kaetud olema.
Minu gùnekoloog ùtleb ka, et iga poole aasta tagant kontrollis kàia 

Mina käin korra aastas. Tihedamini käisin, iga kole kuu tagant, kui tekkisid esimesed kahtlused, et miskit on valesti, siis jälgiti asja. Aga arstid ajavad ju kõik erinevat juttu, olen seda ennegi täheldanud. 

MÕTTEMULLID, KÄSITÖÖBLOG, FACEBOOK
Mina olen lasknud ennast nüüd vaksineerida, pärast neid jamasid mis mul oli. 

-apple-- Postituste arv: 293
Emakakaela vähi vastane vaktsiin on mõeldud kasutamiseks 9–15 aastastel lastel ja noorukitel ning 16– 26aastastel naistel, kellel on leitud HPV (inimese papilloomiviirus) tüübid 6, 11, 16 ja 18.
Muidugi võib selle vaktsiini endale teha ka teises vanuses naine, eelpool on toodud esile sihtrühm.
See vaktsiin kaitseb organismi emakakaelavähki tekitava papilloomi viiruse(HPV) eest.
Kõnealune viirus levib ainult sugulisel teel. HPV transmissiooni on võimalik vähendada näiteks kondoomi kasutamisega.
Me kõik ju loodame, et neid "elu pöörded" (nagu Imeline ütles) tehakse elus targalt, kasutades kaitsevahendeid.
Emakakaelavähki tekitav papilloomi viirus ehk HPV on üks "kaval" tegelane, mida mehed naistele edasi kannavad, ilma et ise selle olemasolust teaksid. Meestele ei avalda see konkreetne viirus mingit mõju ja nemad on nö edasikandjad.
Papilloomiviirusega nakatumine ei tähenda siiski automaatselt haigestumist vähki. Lihtsalt nimetatud rakukasvu pidurdavate faktoriteta on rakk vastuvõtlikum mutatsioonidele, kromosoomihälvetele ning mitmete organismiväliste ja -siseste kaasfaktorite toimele, mille tulemusena areneb vähkkasvaja.
Muidugi võib selle vaktsiini endale teha ka teises vanuses naine, eelpool on toodud esile sihtrühm.
See vaktsiin kaitseb organismi emakakaelavähki tekitava papilloomi viiruse(HPV) eest.
Kõnealune viirus levib ainult sugulisel teel. HPV transmissiooni on võimalik vähendada näiteks kondoomi kasutamisega.
Me kõik ju loodame, et neid "elu pöörded" (nagu Imeline ütles) tehakse elus targalt, kasutades kaitsevahendeid.
Emakakaelavähki tekitav papilloomi viirus ehk HPV on üks "kaval" tegelane, mida mehed naistele edasi kannavad, ilma et ise selle olemasolust teaksid. Meestele ei avalda see konkreetne viirus mingit mõju ja nemad on nö edasikandjad.
Papilloomiviirusega nakatumine ei tähenda siiski automaatselt haigestumist vähki. Lihtsalt nimetatud rakukasvu pidurdavate faktoriteta on rakk vastuvõtlikum mutatsioonidele, kromosoomihälvetele ning mitmete organismiväliste ja -siseste kaasfaktorite toimele, mille tulemusena areneb vähkkasvaja.

babyapple- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2709
O.M.A. klubi :: Tervis :: Tervis
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1