Kas oled kõva "ütleja"?
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 • Share •
Kas oled kõva "ütleja"?
Kas ütled inimestele alati nii nagu sa tõesti arvad ja tunned?
Isegi siis kui see talle haiget teeb?
Kui tunned, et inimene on loll/rumal, kas ütled talle, et sul on piinlik?
Mina olen ja ei ole. Tahaks rohkem olla. Lihtsalt mõtlen, et nii tuleks vast talle ka kasulikum kui ta teaks mis teised temast arvavad või räägivad.
Isegi siis kui see talle haiget teeb?
Kui tunned, et inimene on loll/rumal, kas ütled talle, et sul on piinlik?
Mina olen ja ei ole. Tahaks rohkem olla. Lihtsalt mõtlen, et nii tuleks vast talle ka kasulikum kui ta teaks mis teised temast arvavad või räägivad.

Re: Kas oled kõva "ütleja"?
Olen ja ei ole.
Kui keegi lõikab endale tuka, mis talle üldse ei sobi, või paneb selga kleidi, mis on kole nagu öö, siis seda ei ütle. Ei taha selliste pisisasjade pärast küll teist kurvastada. Eriti, kui tegu on asjaga, mis on vaid maitse asi. Kui küsitakse, siis ütlen (aga ka läbi lillede, mitte et "su kleit on kole nagu öö")
Olulisi asju ütlen aga küll. Olgugi, et vahest on piinlik selliseid teemasid üles võtta. Aga proovin kuidagi peenetundeliselt asjale läheneda, mitte kohe lajatada.
Kui keegi lõikab endale tuka, mis talle üldse ei sobi, või paneb selga kleidi, mis on kole nagu öö, siis seda ei ütle. Ei taha selliste pisisasjade pärast küll teist kurvastada. Eriti, kui tegu on asjaga, mis on vaid maitse asi. Kui küsitakse, siis ütlen (aga ka läbi lillede, mitte et "su kleit on kole nagu öö")
Olulisi asju ütlen aga küll. Olgugi, et vahest on piinlik selliseid teemasid üles võtta. Aga proovin kuidagi peenetundeliselt asjale läheneda, mitte kohe lajatada.

Külaline- Külaline
Ei ole, peaaegu üldse pole... Vahel tunnen ka, et võiks seda omadust rohkem olla juba seetõttu, et inimestele võib see vahel kasuks tulla, aga no ikka ei ole "ütleja". Õnneks pole mul seda väga vaja läinudki.

Pärlike- Moderaator, Omaklubi Pärl
-

Postituste arv: 2973
Registration date: 18/02/2009
Mina olen . Ütlen alati otse ja suht järsult. Mitte,et ma nüüd väga paha inimene olen aga nii on palju lihtsam elada... Mulle ei meeldi keerutamine ja lipitsemine!

muffyns28- Omaklubi kuld

-

Postituste arv: 1316
Registration date: 16/06/2009
Mina olen ja ei ole ka. Kõik oleneb ikka olukorrast ja sellest kellele ma midagi ütlen.
Vahel võin olla liigagi aus ja teen sellega teistele haiget, ise seda märkamatagi. Tavaliselt saavad minu teravat keelt ja otsest rääkimist tunda minu lähedased. Võõraste ja poolvõõrastega olen diskreetsem, ei ütle alati, mis sülg suhu toob.
Vahel võin olla liigagi aus ja teen sellega teistele haiget, ise seda märkamatagi. Tavaliselt saavad minu teravat keelt ja otsest rääkimist tunda minu lähedased. Võõraste ja poolvõõrastega olen diskreetsem, ei ütle alati, mis sülg suhu toob.
Oleneb olukorrast ... kui vaja siis ütlen nii et maa müriseb!
naxy- Moderaator

- Postituste arv: 1252
Registration date: 19/11/2009
Olen. Vahel suudan oma suu ka kinni pidada kuid võiks neid hetki rohkem olla...
Eks olen elus ka oma suupärast palju kannatanud kuid samas miks ma pean oma arvamust omale hoidma? igalühel on õigus arvata mida tahab ja ma ei leia et kui ma ka oma arvamust avaldan kõvahäälega seal kus mul vaja et ma miskit väga valesti teen. Ekjs oskan ka vajadusel läbi lillede kõneleda aga kes mind tunneb ei tee sellest suur numbirt kuna ma olen juba selline.
Mulle on öeldud, et esmapilgug olen ma väga hirmutav inimene ja paljud kardavad minuga suhelda sellepärast, samas õppides mind tundma lykkub see arvamus ymber.
Ise olen rahul endaga sellekohapealt, sest enda eest peab seisma.
Eks olen elus ka oma suupärast palju kannatanud kuid samas miks ma pean oma arvamust omale hoidma? igalühel on õigus arvata mida tahab ja ma ei leia et kui ma ka oma arvamust avaldan kõvahäälega seal kus mul vaja et ma miskit väga valesti teen. Ekjs oskan ka vajadusel läbi lillede kõneleda aga kes mind tunneb ei tee sellest suur numbirt kuna ma olen juba selline.
Mulle on öeldud, et esmapilgug olen ma väga hirmutav inimene ja paljud kardavad minuga suhelda sellepärast, samas õppides mind tundma lykkub see arvamus ymber.
Ise olen rahul endaga sellekohapealt, sest enda eest peab seisma.

sussidegahobune- Omaklubi pronks

- Postituste arv: 441
Registration date: 22/09/2009
Ma olen viisakas senikaua kuni teised minuga viisakad on. Mul on suht kannatlik meel sellessuhtes. Ei hakka kohe halvasti (vastu) ütlema aga kui tõesti piir ületatakse siis ma võin olla vägagi järsk.. endalegi üllatuseks!
Ja kui kuskil ametlikult suhelda tuleb siis olen ametlik ning kokkupõrkeid ei tekigi.
Kui provotseeritakse siis ma väga kaasa ei lähe sest lihtsalt ei näe sel mõtet. Pigem väldin konflikte.
Ning need inimesed kes mulle ei meeldi, nendega ma lihtsalt ei suhtle. Lihtne!
Pere ringis ikka ütlen välja mis mõtlen.
Ja kui tuttaval spinat hamba vahel siis ma ikka ütlen.

Ja kui kuskil ametlikult suhelda tuleb siis olen ametlik ning kokkupõrkeid ei tekigi.
Kui provotseeritakse siis ma väga kaasa ei lähe sest lihtsalt ei näe sel mõtet. Pigem väldin konflikte.
Ning need inimesed kes mulle ei meeldi, nendega ma lihtsalt ei suhtle. Lihtne!
Pere ringis ikka ütlen välja mis mõtlen.
Ja kui tuttaval spinat hamba vahel siis ma ikka ütlen.

Marianne- Omaklubi kuld

- Postituste arv: 1210
Registration date: 01/09/2009
Ütlen alati oma ausa ja otsekohese arvamuse, endale liiga ei lase teha.

p2iv2ns2de- Postituste arv: 34
Registration date: 11/07/2010
Üldiselt ei ole

armsake- Moderaator

-

Postituste arv: 3619
Registration date: 16/02/2009
Ma pole eriti käre ütleja, ei meeldi teistele inimestele haiget teha aga kui ükskord päris üle viskab plahvatan kõik välja. Õde aga ütleb et ütlen vahel päris terevalt inimestele, imelik 

minake- Omaklubi kuld

- Postituste arv: 1406
Registration date: 04/12/2009
Aga mina arvan, et elus on asju, mis on olulised öelda otse ja ausalt ning on asju millede pärast ei pea (õigemini pole oluline) inimesi teadvustada oma arvamusest.
Kui küsitakse minu arvamust, siis ütlen alati ausalt. Selleks ju küsitaksegi, et peetakse minu arvamust oluliseks. Aga nii sama ma "maikat rebima" ei lähe!
Muide, kas olete tähele pannud, et sageli on nö "otse ütlejad" ise üsna madala kriitika taluvusega, kuigi võiks ju vastupidist eeldada?
Kui küsitakse minu arvamust, siis ütlen alati ausalt. Selleks ju küsitaksegi, et peetakse minu arvamust oluliseks. Aga nii sama ma "maikat rebima" ei lähe!
Muide, kas olete tähele pannud, et sageli on nö "otse ütlejad" ise üsna madala kriitika taluvusega, kuigi võiks ju vastupidist eeldada?

babyapple- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2709
Registration date: 16/02/2009
babyapple kirjutas:
Just seda olen minagi täheldanud.
Selle käreda ütlemise kohta tahaksin öelda, et sageli vabantatakse halvasti ütlemist oma nn temperamendiga aga mina leian et mite püski temperament ei vabanda välja teisele halvasti ütlemist ja ennem võiks ikka mõelda ka kui midagi välja plahvatad. Ma vist lähen kõvasti teemast mööda aga nii ma arvan.

minake- Omaklubi kuld

- Postituste arv: 1406
Registration date: 04/12/2009
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1