Lasteaeda 2010 sügisest 5 5 4

Lasteaeda 2010 sügisest

Lehekülg 9, lehekülgi kokku 11 Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down

Re: Lasteaeda 2010 sügisest

Postitamine  accra on Teis 07 Sept 2010, 15:59

Muidu on old norm aga täna sain jälle vihastada .
Ühesõnaga sain kella laskmata lasteaeda sisse.Istusin siis ees ruumis ja ootasin kui nad söömise lõpetavad.Nuh ja mida ma kuulen.Kavatajad sisi omavahel ,et näe ta ju ei oska lusikaga süüa ,paneb kätega hoopis.Pole võimalik ,et see laps kodus kahvliga sööb.
No krt küll Me just lõpetasime söömise ja ta terve aja sõi lusikaga,näppe taldrikusse ei toppind.
Oii neljapäeval on koosolek,ma siis plahvatan .Samas ma arvan ,et juba homme plahvatan.

Üldse Paksu on selle lasteaiaga nii palju muutund.Nt laps kes alles magas oma suurte poiste voodis ei maga seal enam .Nüüd ronib mo juurde ,hetkel teda tagasi kah ei tassi enam.
Ennem käis suurel potil nüüd aga ei tunnista enam seda.

accra
Moderaator
Moderaator

Postituste arv: 3245
Registration date: 16/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  lemming on Teis 07 Sept 2010, 20:07

oeh. kindlasti on see ebameeldiv kuulda, kui kasvatajad pläkutavad rohkem kui oleks vaja. sellegipoolest ma ei läheks nendega raksu mitte mingil juhul. mu meelest on iga inimene, kelle närvid peavad lasteaia tööl vastu, täitsa kangelane. selline asjade teravaks ajamine ei ole kindlasti hea mõte. meie rühma söögitädil on ka igast asjast ja igast lapsest oma vankumatu arvamus, millega ma alati just eriti nõus ei ole. aga siis ma mõtlen, millise mõttetu palga eest nad seal rügavad ja kui närvesööv see töö on ja hoian parem suu kinni. kuni just pole mingi lapse ohtu seadmine v hooletus vms mängus, siis minu meelest poleks vaja sekkuda vaid las teevad oma tööd. see mis nad omavahel pläkutavad, ei ole ju lastele arusaadav. ja lihtsalt, ma ei tahaks, et mu lapse kasvatajad oleks minuga tülis. ikka see vana ütlus, et meega püüab rohkem kärbseid kui äädikaga

lemming
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv: 907

Tagasi üles Go down

Postitamine  liisuu on Teis 07 Sept 2010, 20:15

Lasteaia kasvatajatele tuleks lausa medalid anda Olen vaid 2 päeva lapsega käinud, korraga ca 2h olnud ja mul kõrvad huugasid ja pea valutas

liisuu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv: 1224
Registration date: 12/08/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  tirtzzz on Teis 07 Sept 2010, 20:35

Amanda käis täna esimest päeva sõimes Koos oma onupojaga (kellega nad ühes rühmas käivad) Eks see minek on selle tõttu lihtsam ka, et nad hoiavad kokku, ikkagist pisikesed sugulased ju. Amandal läks väga hästi, kasvataja kiitis, kui sõnakuulelik ja viisakas laps (mitte kordagi ei nutnud) Muidugi täna oli esimene päev ja egas ma seda nii väga kartnudki, kardan mis nädala pärast võib olla, siis võib ka kõige tublimal lapsel tagasilöök tulla Aga loodame, et kõik läheb kenasti

Accra Ma olen ka siin vaikselt ikka lugenud sinu ja Paksu lasteka janti. Kõige tähtsam on ikkagist lapsevanema ja kasvataja koostöö, kui see ei suju, siis ei saagi oodata, et laps harjuks aias käima. Laps tunneb ju ära ema hirmu ja vastumeelsuse antud olukorra suhtes. Proovi olla ise positiivsem ja pane tähele, et ka kõige vastikum kasvataja muutub toredaks ja heatahtlikuks. Ma tean seda omast kogemusest, et kui lapsevanem tuleb negatiivse (üleoleva) suhtumisega oma last tooma ja mitte miski talle ei sobi, no siis kohe loodad, et äkki see laps jääb ära ja enam ei tule, no ausalt kohe
Mine homme hästi positiivses meeleolus lastekasse (no kui tuju halb, proovi kasvõi head nägu teha) Kiida kasvatajat (no kui ei ole põhjust, mõtle midagi välja ) Ja pane tähele kõik hakkab sujuma

tirtzzz
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv: 797
Registration date: 18/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine  accra on Kolm 08 Sept 2010, 08:57

tirtzzz ma olengi muidu üüber positiivne,Paksu nimel pingutan selle "meeldiva kasvatajaga".
Juhataja rääkis sama juttu ,et kui ema ei usalda kasvatajat siis laps kah ei usalda.
Täna oli aga teine kasvataja ja temaga rääkimine aitas jälle(eilse suhtes siis).
Lihtsalt ta soovitas mitte nii hinge võtta iga "tema " ütlemist.
Samas kokatädi/abikasvataja saatis mo täna ära ennem hommiku sööki,st siis eila ikka laps sõi putru.
Samas kui ta nii kätega sööb on särk ja püksid puhtad.Põlle ta ju lasteaias ei tunnista.
Jätkuvalt pole ma kuulnud ,et ta kutsuks mo last nimepidi-abikasvataja/söögitädi ja teine kasvataja kutsuvad ja siis Paksu kuulab.

Eks mo raseda hormoonid kah möllavad sajaga.

accra
Moderaator
Moderaator

Postituste arv: 3245

Tagasi üles Go down

Postitamine  lemming on Reede 10 Sept 2010, 15:45

minul on nüüd hoopis endal küsimus laiale ringile. meie rühmas käib üks laps, kes on 1,5 a vana. ta on käinud varsti terve kuu aega kohal, kuid ei suuda absoluutselt harjuda. s.t. valju emee-emme-emmeee röökimist üle kogu lasteaia sõna-sõnalt hommikust õhtuni. seetõttu tassib kasvataja teda kogu aja süles. ja nii ongi. ühe käega nt riietab teist last ja teise käega hoiab seda sülekat. teised emmed on maru kurjad juba, et ülejäänud lastele peaaegu mingit tähelepanu ei jagugi. kui keegi teine nutab, siis peab ise hakkama saama, pole kedagi kes lohutaks. ühesõnaga nüüd plaanivad mitu emmet seal selle sülelapse emmele järgmisel lastevanemate koosolekul "kambakat" teha. või mida iganes. või nõuda et kasvataja võrdsemalt jagaks oma tähelepanu. ma ei oskagi nüüd seisukohta võtta. kasvatajale küll ei tahaks midagi ütlema hakata. ja ega meil ülejäänud emmedel ei ole ju seda õigust, et nõuda ühe lapse välja arvamist rühmast. aga olukord on tõesti kehv. mingitest arendavatest loovatest tegevustest ei ole juttugi kui see laps rühmas on. ja tõesti minu kaastunne kasvatajale, kes peab kogu oma tööaja veetma sellise röökimise sees. mis seisukoha teie võtaksite?

lemming
Omaklubi hõbe
Omaklubi hõbe

Postituste arv: 907

Tagasi üles Go down

Postitamine  mannu03 on Kolm 15 Sept 2010, 08:18

Mia rühmas sellist last pole õnneks.On mõni ,kes hommikul korra nutavad.Aga see läheb ruttu üle.Ka mind häiriks kui 1 laps saaks praktiliselt kogu tähelepanu endale ja arendavaid ja loovaid asju teha ei saaks lapsed.Ma tõstataks kindlasti selle ülesse koosolekul.Meil näiteks on võimalik lastega õhtul mänguõhtule minna ,et siis seal keskkonnaga harjuda.Ja hommikul on võimalik kauemaks jääda ,kes tahab.Aga kuldreegel on ,et kui ema lahkub lasteaiast siis ütleb seda lapsele ja siis lahkub ruumist ning lehvitab akna taga.Kui mõni laps hakkab nutma sellepeale siis võtab kasvataja sülle ja leiavad tegevuse ning nutt lõppeb.

Mial läks lasteaeda peaaegu kuu aega tagasi

mannu03
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv: 3888

http://mialoree.beebiveeb.net/1/1/

Tagasi üles Go down

Postitamine  liisuu on Kolm 15 Sept 2010, 10:18

Mu plika on nt 1a4k alles ja meie rühmas on veel selliseid alla 2a lapsi (hetkel on küll liitrühm kuni oktoobrini, koos vanema sõimerühmaga). Üks poiss röökis küll paar päeva, ikka hommikust lõunani järjest, ilma vaheta, siis tuli vanaema järgi. Muidugi pidi kasvataja selle poisiga tegelema. No ja mis muud siin teha ongi, kui neid lohutada, kes seda vajavad. Üks teine poiss on siiani kasvataja sabarakk, kes tahab pidevalt sülle ja lohutust. Ma küll selles midagi halba ei näe, enamasti on ju tegemist kohanemisega ja mõnel võtab see kauem aega.
Kas seal rühmas rohkem kasvatajaid pole? Ma ei tea, kuidas meil asi hiljem olema hakkab, aga abikasvatajad on ikka hommikupoole kohal olnud ja söögitädi aitab ka kui vaja.
Minu arust on see nõme, et teised vanemad on kurjad ja teevad ühisrinnet. Kui laps on vastu võetud, siis järelikult on tal piisavalt vanust (muidugi mõni laps ei harjugi ära ja siis on mõttekas vanematele seda mainida, aga see pole otseselt vanuses kinni alati).
Äkki aitaks lihtsalt ootamine, kuni see laps harjub? Ja kas tegemist on sõimerühmaga? Mis arendavat tegevust üldse nii väikestega tehakse? Meil küll nii väikestel mingit erilist ühistegevust ei toimu, sest nad ei oskagi midagi niimoodi koos teha

liisuu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  pariisitar on Kolm 15 Sept 2010, 11:04

lemming, aga pange ennast selle ema situatsiooni! Kui te talle k8ik peale hyppate, kuidas see olukorra lahendab? 2kki peab ta sundkorras tool k2ima ja ei saa last lasteaiast 2ra v8tta, teiste survel? Kas te arvate, et sellel emal on endal kerge last iga p2ev nutuga aeda j2tta?
Kysimus on ikka lasteaias ja mitte vanemates. Olivial v8ttis ka pea 3 n2dalat harjumiseks aega, aga kasvatajad kasutasid erinevaid tehnikaid ja j8udsid tulemusteni ilma last ja ema traumatiseerimata. Kui teil on t8esti vaja kellelegi peale hypata, siis on see kasvataja, sest see on tema too, millega ta n2htavasti v2ga h2sti hakkama ei saa. R22kige oma murest ja proovige koos lahendus leida

pariisitar
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv: 2150

Tagasi üles Go down

Postitamine  tixit on Kolm 15 Sept 2010, 11:52

Minu arust võiks ikka sellele lapsele aega anda. Mõnel lapsel ongi harjumise aeg pikem kui teistel. Selle pärast nüüd emale "kambakat" teha on minu arvates kohatu. Ma saan aru, kui ema on kodune ja laps kuidagi ei harju, et siis kasvataja poolt tuleb ettepanek last veel kodus hoida. Aga tööl käival vanemal pole tihtipeale muud võimalust. Küllap on emalgi väga raske oma last sinna sedasi nutma jätta ja näpuga näitamine teiste poolt küll kuidagi asja ei paranda.

tütar 22.08.94

tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv: 2097

http://minumaailm-tixit.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  Soulshaker on Kolm 15 Sept 2010, 16:16

liisuu kirjutas:Ja kas tegemist on sõimerühmaga? Mis arendavat tegevust üldse nii väikestega tehakse? Meil küll nii väikestel mingit erilist ühistegevust ei toimu, sest nad ei oskagi midagi niimoodi koos teha

Iga päev on ühistegevus meie sõimes.
Joonistavad,maalivad, kleebivad, laulmise ja muusika tund jne.

Soulshaker
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv: 2590

Tagasi üles Go down

Postitamine  liisuu on Kolm 15 Sept 2010, 16:24

Soulshaker kirjutas:
liisuu kirjutas:Ja kas tegemist on sõimerühmaga? Mis arendavat tegevust üldse nii väikestega tehakse? Meil küll nii väikestel mingit erilist ühistegevust ei toimu, sest nad ei oskagi midagi niimoodi koos teha

Iga päev on ühistegevus meie sõimes.
Joonistavad,maalivad, kleebivad, laulmise ja muusika tund jne.

Ausalt..ma ei kujuta ette, kuidas see välja näeks, kui 1-2a rühm hakkaks kõik koos maalima See oleks katastroof. Aga esialgu natuke vanemate sõimekatega koos olles ei õnnestunud küll mitte ühtegi ühistegevust läbi viia

liisuu
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Tagasi üles Go down

Postitamine  tixit on Kolm 15 Sept 2010, 16:44

Meie sõimekad mäkerdasid värvidega küll mingi päev. Muidugi mitte kõik koos aga paar last korraga. Neil isegi oma tegevuste plaan seinal kirjas, mida miski päev tehakse.

tütar 22.08.94

tixit
abiAdministraator
abiAdministraator

Postituste arv: 2097

http://minumaailm-tixit.blogspot.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine  imeline on Kolm 15 Sept 2010, 18:15

Meil on ka iga päev erinev käeline tegevus (vastavalt nädala teemale) ja siis 2 korda nädalas muusikatund ja 3 korda liikumine. Täna just küsisin kasvataja käest ja Emma pidi väga kenasti kõike kaasa tegema.

lemming...mina ka ei pooldaks kambakat sellele emmele. Las kasvataja võtab ennast kokku ja klaarib selle asja ise ära.

imeline
Omaklubi kuld
Omaklubi kuld

Postituste arv: 1318
Registration date: 17/02/2009

http://mugulalugu.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Postitamine  mannu03 on Kolm 15 Sept 2010, 19:42

Mia rühmas on ka ühistegevused nagu muusika tund,maalimine,voolimine,kleepimine,õue tunnid,õpivad numbreid ja värve ning kujundeid.Ning palju muud.

mannu03
Omaklubi kristall
Omaklubi kristall

Postituste arv: 3888

http://mialoree.beebiveeb.net/1/1/

Tagasi üles Go down

Lehekülg 9, lehekülgi kokku 11 Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Next

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles