Lasteaeda 2011.a sügisest
O.M.A. klubi :: Lapsed :: Lasteaed
Lehekülg 14, lehekülgi kokku 14 • Share •
Lehekülg 14, lehekülgi kokku 14 •
1 ... 8 ... 12, 13, 14
Re: Lasteaeda 2011.a sügisest
Meil selline lugu, et Miku ei tahtnud täna lasteaeda minna.Eile veel rääkis, et väga tahab kuna täna lasteteater. Kodus nuttis ja ei lasknud riidesse panna. Lasteaias korra puikles vastu kui riideid hakkasime ära võtma aga uksele oli pandud vahva luuletus ja see tegi lapse tuju heaks. Lastaeias ei nutnud.
Ja uus probleem on et üle paari päeva pissib voodisse
ei tahaks uskuda et lasteaiast sest tegelikult talle ju meeldib seal. Mikul nüüd oma tuba ja peab seal üksi magama. Vahest sellest või mõlemast uuest asjast kokku.
mitike- Omaklubi kuld

- Postituste arv: 1107
Registration date: 05/06/2009
mitike kirjutas:![]()
Meil selline lugu, et Miku ei tahtnud täna lasteaeda minna.Eile veel rääkis, et väga tahab kuna täna lasteteater. Kodus nuttis ja ei lasknud riidesse panna. Lasteaias korra puikles vastu kui riideid hakkasime ära võtma aga uksele oli pandud vahva luuletus ja see tegi lapse tuju heaks. Lastaeias ei nutnud.
Ja uus probleem on et üle paari päeva pissib voodisseei tahaks uskuda et lasteaiast sest tegelikult talle ju meeldib seal. Mikul nüüd oma tuba ja peab seal üksi magama. Vahest sellest või mõlemast uuest asjast kokku.
See võib küll olla lasteaiast. Olgugi, et talle seal nüüd meeldib, on see siiski muutus ja nendega harjumine võtab aega (eksole, hea teistele rääkida, ise ainult ei taha sellest kuidagi aru saada
) Ja oma tuba on ka suur samm. Mina isiklikult ei raatsiks last vist enne kooliminekut oma tuppa panna.Vanem piiga magaski kuni koolini minu kaisus. Veel praegugi küsib nädalas mitu korda kaissu
. Mulle ei meeldi see ameerikalik mõtteviis, kus lapsed sünnistsaati oma toas magavad. Ma ei taha kedagi halvustada, ega hukka mõista neid, kes seda pooldavad või seda teevad
peace :P Lihtsalt mulle ei sobi see. Ma ei ta kust on tulnud see ütlus, et võta last sülle nii kaua kui tahab tulla, see aeg möödub kiiresti?! No minu vanem piiga (kohe 11a) (ka õelaps12a) ronib siiani sülle ja küsib ema kaissu. Kuigi see alati võimalik pole, siis need korrad kui see võimalik, teeb see neiu näo alati rõõmsaks.
Aga tänasest lasteaeda minekust nipalju, et juba kodus hakkas streikima - ei tahaaaaa.. ja pisarad olidki lahti. Mina aga teen vaprat nägu ja hästi optimistlikul häälel motiveerin last, et läheme ikka, näitad kasvatajale oma uut mõmmi seljakotti. Kui oled ära söönud, maganud ja õues käinud- tuleb emme järgi. Üüüüääääää.... tuleb ikka kisa. Terve tee, kuni lasteaiani. Jumal tänatud, et meil lasteaaeda vaid 50m on. Ausalt , ei kujutaks pikemat teekonda ette- kus laps kisab terve tee kas autos või bussis
. Mõtlesin tagasi sellele ajale, kui jäin veel mõneks minutiks lapsega koos rühma, siis ta magas lõuna ajal vähemalt 1-1,5h, praeguse 20-30 min asemel. Jäin ette ruumi ootama, piiga haaras oma lemmikraamatu ja kaisuka ning läks rühma. Tihkus nutta veidi, kuid kasvataja tuli kohe ja hakkas raamatut uudistama, ning neiu rahuneski. Paar korda veel tuli meelde nutta, kuid siis rahunes. Sain rahuliku südamega minna. Ma vist ikka pean juba enesepärast luurama uksetaga seni, kuni laps rahunenud, suudan ise ka siis normaalsemalt toimida 
Sellised lood siis

Ma ka ikka kuulan ukse taga, kui nutuga jääb.
Täna nuttis ainult hetkeks ja kõik.
Ning kindad leiti üles.
Üks probleem vähem ja ei pea koju uusi ostma hakkama.
Meil hetkel polegi võimalust laste teise tuppa magama panna, samas ega vist veel panekski. Hommikul rullib end peale ärkamist minu kõrvale ja nii me koos ärkame.
Öösel hea tekki ka kohendada.
Täna nuttis ainult hetkeks ja kõik.
Ning kindad leiti üles.
Üks probleem vähem ja ei pea koju uusi ostma hakkama.Meil hetkel polegi võimalust laste teise tuppa magama panna, samas ega vist veel panekski. Hommikul rullib end peale ärkamist minu kõrvale ja nii me koos ärkame.
Öösel hea tekki ka kohendada.
Mustlasplika- abimoderaator
- Postituste arv: 1167
Registration date: 12/08/2010
Neiu sai taas kasvatajalt kiita, magas pikalt ja tegi kogu kaka potti.
Üldse on täna tubli olnud.
Üldse on täna tubli olnud.
Johannes oli ka täna lasteaias väga tubli - magas lõunatudi ilma mähkuta ja jäi täitsa kuivaks
Üldiselt läheb meil iga päevaga asi taas sellesse alguse rütmi, kus emmele tehakse üks imekiire kalli ja siis on juba rühm ja kasvatajad.
Aga nüüd on tal peaagu iga päev ka midagi pihus, mida kasvatajale näidata - täna hommikul oli nimelt tal alles koore sees olev kastan ja eile tuli kasvatajale emme-issi täidetud küsitlusleht tagasi anda ning mulle tundub, et sellised asjad mu pojale meeldivad. Ta saab siis ennast olulise ja tähtsana tunda
Ja eks need nutmised jäävad teistel ka vähemaks - vähemalt meie rühmas küll. Üks tütarlaps meil ka tihkub päeva jooksul aegajalt, aga nüüd juba üha harvemini.
MerikeT - ma väga loodan, et teil läheb saa asi ruttu palju paremaks
Üldiselt läheb meil iga päevaga asi taas sellesse alguse rütmi, kus emmele tehakse üks imekiire kalli ja siis on juba rühm ja kasvatajad.
Aga nüüd on tal peaagu iga päev ka midagi pihus, mida kasvatajale näidata - täna hommikul oli nimelt tal alles koore sees olev kastan ja eile tuli kasvatajale emme-issi täidetud küsitlusleht tagasi anda ning mulle tundub, et sellised asjad mu pojale meeldivad. Ta saab siis ennast olulise ja tähtsana tunda
Ja eks need nutmised jäävad teistel ka vähemaks - vähemalt meie rühmas küll. Üks tütarlaps meil ka tihkub päeva jooksul aegajalt, aga nüüd juba üha harvemini.
MerikeT - ma väga loodan, et teil läheb saa asi ruttu palju paremaks
Meil läheb täitsa hästi lasteaias laps juba laualab kodus veere veere kakku
Ainult mind häirib see, et õhtuti on lapsed koos õues ja suuremad kiusavad kasvatajad aga peavad mokalaata
Eile nägin kuidas üks tüdruk lükkas minu pisikest ja siis kasvataja jooksis mis juhtus
Muidu olen rahul laps on õnnelik tahab ise minna lasteaeda täna kell 6 hommikul oli juba nõus minema aga no ma ei lubanud ütlesin et vaba päev siis ütles oii täna vaba päev aga homme lasteaeda.
Ainult mind häirib see, et õhtuti on lapsed koos õues ja suuremad kiusavad kasvatajad aga peavad mokalaata
Eile nägin kuidas üks tüdruk lükkas minu pisikest ja siis kasvataja jooksis mis juhtus
Muidu olen rahul laps on õnnelik tahab ise minna lasteaeda täna kell 6 hommikul oli juba nõus minema aga no ma ei lubanud ütlesin et vaba päev siis ütles oii täna vaba päev aga homme lasteaeda.

erlex- Omaklubi teemant

-

Postituste arv: 5077
Registration date: 15/12/2009
Täna hakkasime Carmeniga õue minema, CArmen ajas silmad suureks "ei taha"
... siis ütles "emme tuleb järgi".. siis sain pihta milles asi. Ta mõtles, et peab jälle lasteaaeda minema. Kui ta lõpuks pika veenmise peale aru sai, et ei pea lasteaaeda minema ja et emme-issi koos temaga õue tulevad, oli rõõmu oi kui palju 
Kuid terve selle nädala magas ta lasteaaias mitte rohkem kui 30 min
ja seda on pagana vähe. Ööuni ka tihti rahutu ja katkendlik...
... siis ütles "emme tuleb järgi".. siis sain pihta milles asi. Ta mõtles, et peab jälle lasteaaeda minema. Kui ta lõpuks pika veenmise peale aru sai, et ei pea lasteaaeda minema ja et emme-issi koos temaga õue tulevad, oli rõõmu oi kui palju 
Kuid terve selle nädala magas ta lasteaaias mitte rohkem kui 30 min
ja seda on pagana vähe. Ööuni ka tihti rahutu ja katkendlik...
Minu tirts saab homme esimest korda lasteaias ujuma.
Tegelikult oli sõimerühmal esimene ujumine eelmisel teisipäeval, kuid minu piiga oli siis minuga linnas poodlemas. Et nädalavahetusel oli kiire kartuli sorteerimisega, siis ma ei jõudnud alustada lapsele ujumisasjade kokku panemisega. Täna siis tegin ära, peaaegu... Tikkisin käterätikule lapse nime. Tikkisin ühele riidetükile ka lapse nime, ristpistes. Tirisin välja õmblusmasina ja tuhlasin päris pikka aega sobivat kangast otsida. Seejärel pusisin pikalt kanga ja õmblusmasinaga ja valmis sai riidest kotike. Selle kotikese peale õmblesin ristpistes tikitud nime. Ujumismütsile sai nimi kirjutatud veekindla markeriga. Veel on nimi panemata ujumistrikoo külge, sest see kuivab hetkel. Hommikul vara saab ujumistrikoo ka nimesildi omale külge. Ja ma olen päris tüdinud sellest kõigest, seda enam, et õmblusmasinaga õmblemine on mulle suht võõras tegevus. Vähemalt sai tehtud ikkagi ja lapsel on vajaminevad asjad kenasti olemas. Riidest kotikeses on ujumismüts ja rätik kenasti ootel, hommikul lisandub trikoo kah ja loodan, et lapsel saab lasteaias basseinis lõbus olema. 
Täna hommikul läks Annaliisa kenasti koos õe ja vennaga koolibussile. Tundub, et ta hakkab lasteaiaga lõplikult harjuma. Õhtul koju jõudes oli laps küll jube viril ja pahur, aga eks ta oli väsinud ka pikast päevast.
Tegelikult oli sõimerühmal esimene ujumine eelmisel teisipäeval, kuid minu piiga oli siis minuga linnas poodlemas. Et nädalavahetusel oli kiire kartuli sorteerimisega, siis ma ei jõudnud alustada lapsele ujumisasjade kokku panemisega. Täna siis tegin ära, peaaegu... Tikkisin käterätikule lapse nime. Tikkisin ühele riidetükile ka lapse nime, ristpistes. Tirisin välja õmblusmasina ja tuhlasin päris pikka aega sobivat kangast otsida. Seejärel pusisin pikalt kanga ja õmblusmasinaga ja valmis sai riidest kotike. Selle kotikese peale õmblesin ristpistes tikitud nime. Ujumismütsile sai nimi kirjutatud veekindla markeriga. Veel on nimi panemata ujumistrikoo külge, sest see kuivab hetkel. Hommikul vara saab ujumistrikoo ka nimesildi omale külge. Ja ma olen päris tüdinud sellest kõigest, seda enam, et õmblusmasinaga õmblemine on mulle suht võõras tegevus. Vähemalt sai tehtud ikkagi ja lapsel on vajaminevad asjad kenasti olemas. Riidest kotikeses on ujumismüts ja rätik kenasti ootel, hommikul lisandub trikoo kah ja loodan, et lapsel saab lasteaias basseinis lõbus olema. 
Täna hommikul läks Annaliisa kenasti koos õe ja vennaga koolibussile. Tundub, et ta hakkab lasteaiaga lõplikult harjuma. Õhtul koju jõudes oli laps küll jube viril ja pahur, aga eks ta oli väsinud ka pikast päevast.
MÕTTEMULLID, KÄSITÖÖBLOG, FACEBOOK
Täna õnnestus Carmenil jääda lasteaaeda ilma nutmata!
Kuigi minees protesteeris ja ei tahtnud kuidagi minna, küll siis sai kõiksugu "põnevaid" asju näidatud- värvilisi lehti ja porilompe. Mitmel korral tõmbus suu kõverasse, et nüüd kohe tuleb jorrrr... väike piuks tuligi ja kohe juhiti tähelepanu kõrvale. Meil oli probleemiks see, et ei saanud Carmenile tsau teha, sest ta puges alati kiirelt rühma ( ja hakkas nutma muidugi). Rühma tagasi minek oleks olnud karuteene lapsele. Kuid täna otsustasime kohe kui riided seljast võetud teha tadaa. Esimest korda tulin kergema tundega lasteaaiast ära.
Magada ta endiselt ei taha... ja on hakanud lõuna ajal voodisse pissima
Loodan väga,e t täna magab kauem kui 30 min
Kuigi minees protesteeris ja ei tahtnud kuidagi minna, küll siis sai kõiksugu "põnevaid" asju näidatud- värvilisi lehti ja porilompe. Mitmel korral tõmbus suu kõverasse, et nüüd kohe tuleb jorrrr... väike piuks tuligi ja kohe juhiti tähelepanu kõrvale. Meil oli probleemiks see, et ei saanud Carmenile tsau teha, sest ta puges alati kiirelt rühma ( ja hakkas nutma muidugi). Rühma tagasi minek oleks olnud karuteene lapsele. Kuid täna otsustasime kohe kui riided seljast võetud teha tadaa. Esimest korda tulin kergema tundega lasteaaiast ära. Magada ta endiselt ei taha... ja on hakanud lõuna ajal voodisse pissima
Loodan väga,e t täna magab kauem kui 30 min
Siin on ikka nii pikk vaikus olnud. 
Lugu on nüüd selline, et jaanuari algusest hakkab Annaliisa käima teises lasteaias, Viljandimaal Tarvastu lasteaias. Kahju on sellest, et uues lasteaias ei ole basseini. Annaliisale nii kangesti meeldib see "vannis" käimine, nagu ta ise nimetab. Mõtlen, et peaks selle kuidagi kompenseerima aeg-ajalt lastega kuskil ujumas käimisega.
Et Annaliisa on nüüd lasteaias käimisega harjunud, siis läheb uue lasteaiaga harjumine loodetavasti ruttu.

Lugu on nüüd selline, et jaanuari algusest hakkab Annaliisa käima teises lasteaias, Viljandimaal Tarvastu lasteaias. Kahju on sellest, et uues lasteaias ei ole basseini. Annaliisale nii kangesti meeldib see "vannis" käimine, nagu ta ise nimetab. Mõtlen, et peaks selle kuidagi kompenseerima aeg-ajalt lastega kuskil ujumas käimisega.
Et Annaliisa on nüüd lasteaias käimisega harjunud, siis läheb uue lasteaiaga harjumine loodetavasti ruttu.
MÕTTEMULLID, KÄSITÖÖBLOG, FACEBOOK
Siin on nii vaikne. Mul Nele lasteaiaga nii harjunud. Hommikuti ei ole enam isegi aega emmele kalli-musi teha, vaja kiiresti sõprade juurde minna

Monique- Omaklubi kristall

- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv: 4148
Registration date: 27/05/2009
Miku käib ilusti lasteaias , kui ainult haigused koguaeg ei kimbutaks

mitike- Omaklubi kuld

- Postituste arv: 1107
Registration date: 05/06/2009
Meil on ka haiguseid palju selle aja jooksul olnud. Nüüd on veidi harvemaks jäänud, aga vahepal oli graafik: nädal aega kodus, nädal lasteaias.

Neiule väga meeldib lasteaias, nädalavahetustel kuulen ka tema kaaslaste nimesid.
Ikka näitab toas näpuga lasteaia poole ja seletab. Eelmine kuu oli mul pikalt kodus, seda rohkem minu enda soovil, koolitus sai läbi ja oli neiu jaoks kohe hulga rohkem aega. Viimaste hammaste tulema hakkamine jäi ka sinna aega, lõpp kestab siiani.
Ikka näitab toas näpuga lasteaia poole ja seletab. Eelmine kuu oli mul pikalt kodus, seda rohkem minu enda soovil, koolitus sai läbi ja oli neiu jaoks kohe hulga rohkem aega. Viimaste hammaste tulema hakkamine jäi ka sinna aega, lõpp kestab siiani.

Nele ka vähemalt iga kuu umbes nädala jagu haige olnud.Aga muidu talle väga meeldib lasteaias, pigem on probleem see, kuidas taa õhtul riidesse ja koju saada

Lehekülg 14, lehekülgi kokku 14 •
1 ... 8 ... 12, 13, 14
O.M.A. klubi :: Lapsed :: Lasteaed
Lehekülg 14, lehekülgi kokku 14