Hoidised !!!! (September)
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2 • Share •
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2 •
1, 2
Re: Hoidised !!!! (September)
Ma tegin eile ploomimoosi ja täna vaja tomati-sibulasalatit purki panna.
Õhtul saab äkki ploomimoosist pilte ka
Õhtul saab äkki ploomimoosist pilte ka
Mul õnneks mees tegi korda ja sain ikka moosi ära purustada.
Mees ütles, et nii mõnus kreemias on. Hommiku sõid neiuga pannkookidega.
Ja Siq on tõseti väga tubli, ma rohkem keedan moose, aga selles jään ka sulle alla.
Mees ütles, et nii mõnus kreemias on. Hommiku sõid neiuga pannkookidega.
Ja Siq on tõseti väga tubli, ma rohkem keedan moose, aga selles jään ka sulle alla.
Mustlasplika- abimoderaator
- Postituste arv: 1167
Registration date: 12/08/2010
krissu787 kirjutas:Kuidas sa seda tomati-kõrvitsa hoidist tegid? Kas need tuleks koos keema panna, kas kõrvits jääb sihuke kuidagi tükki v pigem just keeb katki? Tuli ka tahtmine seda proovida![]()
Mina panin koos keema. Kõrvits jäi jah rohkem tükki, väga puruks ei keenudki. Võid lisada ka sibulat, porgandit... maitse asi, kuidas kellelegi meeldib.
Soola, suhkrut ja äädikat lisasin täiesti maitse järgi. Pigem panin algul natuke vähem ja peale maitsmist siis lisasin veel, kui oli vaja. Maitserohelist võib alati panna ja mina olen selline, kes lisab seda alati kohe südamest, mõnuga! Oleneb muidugi, missuguse salati ma eesmärgiks olen seadnud. Mul ju ka üks versioon tomati-kõrvitsaslatit on küüslauguga ja teine maitserohelisega.Mulle meeldivad sellised salatid just seepärast, et neid võib lisada sisuliselt igale poole. Mina panen neid suppidesse, kastmetesse, ühepajatoitudesse. Samuti on nad head niisama keedukartuli kõrvale süüa.
MÕTTEMULLID, KÄSITÖÖBLOG, FACEBOOK
anka so tomati mögin ajas mega isu peale
.
._________________
3.aug.2006

3.okt.2008
24.sept.2010 

accra- Moderaator

-

Postituste arv: 3249
Registration date: 16/02/2009
See tomati-sibulasalat näeb tõesti hea välja!
Anka, millega sa seda maitsestasid?
Anka, millega sa seda maitsestasid?_________________
Simona 11.12.1998
Eerik 19.12.2001
Annaliisa 13.03.2009
See mu mehe kadunud vanaema retsept:
1kg tomateid
400g sibulaid ratasteks
2 tl soola
2 spl suhkrut
2tl 30% äädikat
0,5tl peent pipart
6 tera pipart
5 nelki
segada
seista 2 tundi
purki (tihedalt ja hästi täis
hoida jahedas
1kg tomateid
400g sibulaid ratasteks
2 tl soola
2 spl suhkrut
2tl 30% äädikat
0,5tl peent pipart
6 tera pipart
5 nelki
segada
seista 2 tundi
purki (tihedalt ja hästi täis
hoida jahedas
Kurgid ja sibulad, midagi "Läti salati" sarnast: Lisasin veidi maitserohelist - hakitud peterselli ja tilli. Küüslauku panin ka mõnuga. Muud asjad - suhkur, sool ja äädikas - on nagunii.

Pilt on klikitav.

Pilt on klikitav.
Nii mul peedid podisevad potis
.
Egas ju muud pole teha kui lapsed magavad
.
Õhtuks panen pildi ja retsepti-kui juhuslikult untsu ei keera .
Marineeritud punasepeet
Kaua on mõõdas taas minu viimasest postitusest. Kuna oleme hakanud vanu häid blogitud retsepte kasutama, siis ei olegi siia lehele väga palju midagi lisada.
Aga tahaksin jagada nüüd väga head peedisalati retsepti, mida ma juba lapsepõlves lemmikuks pidasin. Tegemist siis marinaadis kuumutatud peedisalatiga, mis pannakse purki. Väga maitsev õhtusöökide kõrvale salatina.
4 kg punast peeti
20 dl vett
5 dl suhkrut
12 spl 30% äädikat
1 tl soola
Keeda peedid ( ise keedan alati 1 h ) ja kalla ära kuum vesi ning vala peale külm, et "ehmataks" peedil koore lahti (hiljem on lihtsam koorida). Jahuta peet ja koori ja tükelda 1cm x 1cm kuubikuteks.
Samal ajal pane keema vesi, lisa sinna suhkur, äädikas ja sool. Kui marinaad keeb, lisa tükeldatud peet keevasse marinaadi ja lase uuesti salatil keemis temperatuurini ning eemalda ka tekkiv vaht. Panna purkidesse kuumalt ja kaas peale. Salatit hoida jahedas.
.Egas ju muud pole teha kui lapsed magavad
.Õhtuks panen pildi ja retsepti-kui juhuslikult untsu ei keera .
Marineeritud punasepeet
Kaua on mõõdas taas minu viimasest postitusest. Kuna oleme hakanud vanu häid blogitud retsepte kasutama, siis ei olegi siia lehele väga palju midagi lisada.
Aga tahaksin jagada nüüd väga head peedisalati retsepti, mida ma juba lapsepõlves lemmikuks pidasin. Tegemist siis marinaadis kuumutatud peedisalatiga, mis pannakse purki. Väga maitsev õhtusöökide kõrvale salatina. 4 kg punast peeti
20 dl vett
5 dl suhkrut
12 spl 30% äädikat
1 tl soola
Keeda peedid ( ise keedan alati 1 h ) ja kalla ära kuum vesi ning vala peale külm, et "ehmataks" peedil koore lahti (hiljem on lihtsam koorida). Jahuta peet ja koori ja tükelda 1cm x 1cm kuubikuteks.
Samal ajal pane keema vesi, lisa sinna suhkur, äädikas ja sool. Kui marinaad keeb, lisa tükeldatud peet keevasse marinaadi ja lase uuesti salatil keemis temperatuurini ning eemalda ka tekkiv vaht. Panna purkidesse kuumalt ja kaas peale. Salatit hoida jahedas.

3.okt.2008
24.sept.2010 

accra- Moderaator

-

Täna panin veidi valekirsisiirupit ka purki - homme klõpsan mõne pildi ja lisan retsepti ka
Ma hakkan homme õunamahla keetma ja kõrvits ootab ka tegemist, pole varem ise teinud.

Mustlasplika- abimoderaator
- Postituste arv: 1167
Registration date: 12/08/2010
Nii lõpuks siis lisan oma Peedi pildi kah.

3.okt.2008
24.sept.2010 

accra- Moderaator

-

Minu hoidiste näidised:

Ülevalt:
1) Värske-kurgi hoidis. Neid tegin suve jooksul korduvalt, viimasel korral ilma sibulata ja koguseid varieerisin samuti, olenevalt võimalustest. Originaalretsept siit: http://kokkama.blogspot.com/2008/08/viilutatud-vrske-kurgi-hoidis.html
2 kg kurke
4 tl soola
4 spl suhkrut
3 mugulsibulat
1 küüslauguküüs (viilutatud)
3 spl 30%-list äädikat
parajalt rohelist tilli
mõned pipraterad
Koori ja viiluta kurgid, lisa ülejäänud ained. Sega. Hoia 1 tund lahtises anumas (soovi korral võid vahepeal soola või suhkrut lisada). Seejärel aseta hoidis ettevalmistatud purkidesse. Säilivad umbes kolm kuud.
2)Moos paradiisiõuntest
2kg paradiisiõunu
1,5 klaasi vett
700g suhkrut
Paradiisiõunad pestakse, vars ja õieots eemaldatakse, viljad lõigatakse pooleks, seemned eemaldatakse. Õunad pannakse keeva vette ja keedetakse pehmeks, surutakse läbi sõela. Püree keedetakse paksemaks, lisatakse suhkur ja keedetakse veel. Eelnev paradiisiõunamarmelaadi originaalretsept (Õunaraamat, Salme Masso, "Valgus", 1998), ise jätsin ära õunte purustamise. Jäi mõnus hapukas moos.
3)Jõhvikamoos
Jõhvikad, vähene vesi ja suhkur
Jõhvikad purustasin!
4) Õunamahl
5) Pilti pole, aga tegin ka HomeyMooni küpsisemoosi:
http://www.omaklubi.net/t957-ounamoos-kupsistega
Need läksid nii ise süües kui kinkides nagu soe sai ja pildistada ei jõudnudki
Ülejäänud tänavused saadused said sügavkülma.

Ülevalt:
1) Värske-kurgi hoidis. Neid tegin suve jooksul korduvalt, viimasel korral ilma sibulata ja koguseid varieerisin samuti, olenevalt võimalustest. Originaalretsept siit: http://kokkama.blogspot.com/2008/08/viilutatud-vrske-kurgi-hoidis.html
2 kg kurke
4 tl soola
4 spl suhkrut
3 mugulsibulat
1 küüslauguküüs (viilutatud)
3 spl 30%-list äädikat
parajalt rohelist tilli
mõned pipraterad
Koori ja viiluta kurgid, lisa ülejäänud ained. Sega. Hoia 1 tund lahtises anumas (soovi korral võid vahepeal soola või suhkrut lisada). Seejärel aseta hoidis ettevalmistatud purkidesse. Säilivad umbes kolm kuud.
2)Moos paradiisiõuntest
2kg paradiisiõunu
1,5 klaasi vett
700g suhkrut
Paradiisiõunad pestakse, vars ja õieots eemaldatakse, viljad lõigatakse pooleks, seemned eemaldatakse. Õunad pannakse keeva vette ja keedetakse pehmeks, surutakse läbi sõela. Püree keedetakse paksemaks, lisatakse suhkur ja keedetakse veel. Eelnev paradiisiõunamarmelaadi originaalretsept (Õunaraamat, Salme Masso, "Valgus", 1998), ise jätsin ära õunte purustamise. Jäi mõnus hapukas moos.
3)Jõhvikamoos
Jõhvikad, vähene vesi ja suhkur
Jõhvikad purustasin!4) Õunamahl
5) Pilti pole, aga tegin ka HomeyMooni küpsisemoosi:
http://www.omaklubi.net/t957-ounamoos-kupsistega
Need läksid nii ise süües kui kinkides nagu soe sai ja pildistada ei jõudnudki

Ülejäänud tänavused saadused said sügavkülma.

Pärlike- abiAdministraator

-

Postituste arv: 3437
Registration date: 18/02/2009
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2 •
1, 2
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2