Rahvameditsiin
O.M.A. klubi :: Tervis :: Tervis
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 • Share •
Rahvameditsiin
Siin all võiksime rääkida ravimtaimedest ja muust mis puudutab rahvameditsiini.
Minu enda kõige positiivsem kogemus rahvameditsiiniga on seotud külma kapsalehega, mis rinnale asetades leevendas ülihästi piimapaisu! :smaili:
Millised on sinu kogemused ravimtaimedega?
Minu enda kõige positiivsem kogemus rahvameditsiiniga on seotud külma kapsalehega, mis rinnale asetades leevendas ülihästi piimapaisu! :smaili:
Millised on sinu kogemused ravimtaimedega?
Viimati muutis seda babyapple (Esm 15 Veeb 2010, 01:24). Kokku muudetud 1 kord

babyapple- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2709
Registration date: 16/02/2009
Re: Rahvameditsiin
RAVIMTAIMED KODUAPTEEGIS

babyapple- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2709
Sibul meega kurguvalu leevendamiseks ja küüslauk nohu raviks :smaili:

Soulshaker- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2590
külmetuse ravi
Mu elukaaslane rääkis mulle sellisest kooslusest nagu sibul,mesi,kuum vesi ja blenderisse ,see pidi aitama,retsept ise on mingist vene ajast.

Liblikanaine-

Postituste arv: 28
Registration date: 07/02/2010
Ma teen kurguvalu vastu sellist segu: mesi, sidrunimahl ja sibul.
Lastele keetsin porrust köhasiirupit (porru, suhkur, vesi), aga selle maitse polnud neile vastuvõetav, nii et ma ei tea, kas see segu ka tõhus on.
Õunaäädikas olevat lausa imerohi, mis aitab paljude hädade vastu:
http://www.terviseleht.ee/200213/13_22dikas.php
Kartulimahl pidi samuti olema tõhus paljude hädade vastu, alates artriidid, lõpetades kõrvetistega. Aga kes see viitsib ise kodus iga päev seda kartulimahla teha... Ega ta maitseomadused kah suuremad asjad pole.
Kes loodusravist rohkem huvitatud on, võiks lugeda Aive Luigela raamatuid ja raamatuid "Kaika Lainest Vangani". Need on päris põhjalikud.
Lastele keetsin porrust köhasiirupit (porru, suhkur, vesi), aga selle maitse polnud neile vastuvõetav, nii et ma ei tea, kas see segu ka tõhus on.
Õunaäädikas olevat lausa imerohi, mis aitab paljude hädade vastu:
http://www.terviseleht.ee/200213/13_22dikas.php
Kartulimahl pidi samuti olema tõhus paljude hädade vastu, alates artriidid, lõpetades kõrvetistega. Aga kes see viitsib ise kodus iga päev seda kartulimahla teha... Ega ta maitseomadused kah suuremad asjad pole.
Kes loodusravist rohkem huvitatud on, võiks lugeda Aive Luigela raamatuid ja raamatuid "Kaika Lainest Vangani". Need on päris põhjalikud.

Külaline- Külaline
Praegu korjan, et talvel kasutada:
Angervaks - annab abi külmetuse korral ja aitab palavikku leevendada (õied sisaldavad salitsüülhapet, mis abiks palaviku alandamisel).

Raudrohi - abiks köha ja külmetuse korral. Leidsin, et raudrohul on ka tugev allergia vastane toime.

Angervaks - annab abi külmetuse korral ja aitab palavikku leevendada (õied sisaldavad salitsüülhapet, mis abiks palaviku alandamisel).

Raudrohi - abiks köha ja külmetuse korral. Leidsin, et raudrohul on ka tugev allergia vastane toime.

Kuigi usun ka nö "päris ravimitesse", usun, et rahvameditsiinis levinud ravivõtetest on vägagi kasu.
Mett tasub ikka kurgu pehmendamiseks võtta, ise küll alati kasutan.
Ja kummeli põletikuvastast omadust teab ka ilmselt igaüks. Nii teena sisse juues külmetuse korral kui erinevatel põhjustel nahapealse kompressina kasutades. Ja kõhuhädade (nt krampide ) puhul peaks ka kummelitee kõhtu rahustama.
Bronhiidi korral on rögalahtistava toimega näiteks paiselehetee, teelehetee. Nõmm-liivatee peaks ka hästi mõjuma.
Rahustava toimega on näiteks palderjanitee ja nurmenukutee.
Olen neid taimi ise ka kõiki proovinud (kui palderjan välja arvata).
Väikseõieline pajulill aitab meestel eesnäärmeprobleemide korral. Tuttavad on rääkinud, et aitab küll.
Mett tasub ikka kurgu pehmendamiseks võtta, ise küll alati kasutan.
Ja kummeli põletikuvastast omadust teab ka ilmselt igaüks. Nii teena sisse juues külmetuse korral kui erinevatel põhjustel nahapealse kompressina kasutades. Ja kõhuhädade (nt krampide ) puhul peaks ka kummelitee kõhtu rahustama.
Bronhiidi korral on rögalahtistava toimega näiteks paiselehetee, teelehetee. Nõmm-liivatee peaks ka hästi mõjuma.
Rahustava toimega on näiteks palderjanitee ja nurmenukutee.
Olen neid taimi ise ka kõiki proovinud (kui palderjan välja arvata).

Väikseõieline pajulill aitab meestel eesnäärmeprobleemide korral. Tuttavad on rääkinud, et aitab küll.
O.M.A. klubi :: Tervis :: Tervis
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1