KUI LAPS ON HAIGE! Küsi ja jaga nõuandeid!
O.M.A. klubi :: Tervis :: Lapse tervis
Lehekülg 10, lehekülgi kokku 13 • Share •
Lehekülg 10, lehekülgi kokku 13 •
1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13 
Re: KUI LAPS ON HAIGE! Küsi ja jaga nõuandeid!
enny, see on ju maailma parim uudis!
Olge terved! 
Olge terved! 

babyapple- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2709
Registration date: 16/02/2009
kas keegi oskab nõu anda ja nippe jagada kuidas inhalaatorit kasutada lapse puhul?? Ta kohe üldse ei taha sellest midagi kuulda. Nii kui seda masinat näeb siis pistab jooksu. Multikatega proovisime, raamatute proovisime, vaatasime teiste laste pilte arvutist ja isegi see ei toimi... mul mõistus otsas. kisab nagu siga aia vahel 

Maria- Omaklubi pronks

- Postituste arv: 457
Registration date: 22/02/2009
Kui talle see ei meeldi, siis tee hoopis une ajal. Kui laps juba sügavamas unes (üle 10 minuti maganud) pane masin surisema ja mask kuskile näo lähedusse. Maski pole vaja kummidega näole panna, kui see vatsumeelsust tekitab. Piisab , kui mask lihtsalt näo läheduses aurab. Hoia nii kaugel, et last ei häiriks.

aa...okei. nii et une ajal võib ka teha. super.
suured tänud babyapple
suured tänud babyapple

Maria- Omaklubi pronks

- Postituste arv: 457
Registration date: 22/02/2009
Nüüd on Nelel esimest korda palavik.
Õhtul magama minnes oli 38,3, seega ei teinud midagi et seda alandad, vaid ootasin ,et organism sellega võitleks. Öösel kontrollisime mehega tihti kehatemperatuuri. Kõik tundus stabiilne. Hommikukus oli palavik 39,1. Kasutasin paratsetamooliküünalt. Kas nii väikest last võib ka viinalahusega määrida? Mis ma veel lapse heaks teha saaksin
Ma olen nii mures 
Õhtul magama minnes oli 38,3, seega ei teinud midagi et seda alandad, vaid ootasin ,et organism sellega võitleks. Öösel kontrollisime mehega tihti kehatemperatuuri. Kõik tundus stabiilne. Hommikukus oli palavik 39,1. Kasutasin paratsetamooliküünalt. Kas nii väikest last võib ka viinalahusega määrida? Mis ma veel lapse heaks teha saaksin
Ma olen nii mures 

Monique- Omaklubi kristall

- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv: 4142
Registration date: 27/05/2009
Viin lahjenda veega pooleks ja see segu peaks selline soojema poolsem olema.

3.okt.2008
24.sept.2010 

accra- Moderaator

-

Postituste arv: 3245
Kui käed ja jalad on külmad, siis tuleb need enne üles soojendada. Helista südamerahuks kindlasti ka arstile. 

saby- Omaklubi pronks

- Postituste arv: 390
Registration date: 08/06/2009
Monique, kliki siia, paar lk tagasi oli sellest juttu.

Aitäh, teadsin, et sellest oli eespool juttu, aga polnud aega otsida. Õnneks sain praegu palaviku alla küünlaga. Selles kahtlesingi, kas tohin nii pisikesele seda viinalahust teha. Jahutasin teda enne niisama niiske lapiga. Vaatan, mis edasi saab. Loodan, et palavik uuesti ei tõuse
oehh. Õudne lugu nende haigustega 
Helistasin arstile kohe hommikul, aga täna on ilmselt see päev, kus nad oma tööpäeva hiljem alustavad( üks päev nädalas alustavad kell üks, ja mul ei jää kunagi meelde, kas see on neljap või reede
), kuna ma ei saanud kedagi kätte. Hiljem proovin uuesti.
oehh. Õudne lugu nende haigustega 
Helistasin arstile kohe hommikul, aga täna on ilmselt see päev, kus nad oma tööpäeva hiljem alustavad( üks päev nädalas alustavad kell üks, ja mul ei jää kunagi meelde, kas see on neljap või reede
), kuna ma ei saanud kedagi kätte. Hiljem proovin uuesti.

Minu arstil ka N kella 13-st, aga kuna homme püha, siis oli ta praegu juba olemas. Loodan, et Nele saab terveks! 

saby- Omaklubi pronks

saby äkki teil sama arst, kes meil( A.Poola)?
Sain ta ka kätte.
Siiani on olukord stabiilne olnud, palavikku veel uuesti üles pole tulnud
Loodan, et ei tule ka.
Kuidas õueminekuga on. Mitme päeva pärast pärast haigusest( palavikust) tervenemist välja võib minna? Seda unustasin arstilt küsida.
Sain ta ka kätte.Siiani on olukord stabiilne olnud, palavikku veel uuesti üles pole tulnud
Loodan, et ei tule ka.Kuidas õueminekuga on. Mitme päeva pärast pärast haigusest( palavikust) tervenemist välja võib minna? Seda unustasin arstilt küsida.

Ei ole sama arst.
Jälgi last, kuidas õhtul on. Ma oleks päeva-paar toas. Selliste ilmadega nagu praegu, on see eriti raske.
Jälgi last, kuidas õhtul on. Ma oleks päeva-paar toas. Selliste ilmadega nagu praegu, on see eriti raske.

saby- Omaklubi pronks

Jah, ma olen kindlasti toas lapsega. Lihtsalt mõtlesin, et kui ta kunagi terveks saab, siis ka kohe ei või vist välja minna.

Tere kõigile!
Mul siis mure järgmine. Lapsel tuli esmaspäeval köha mis muutus teisipäevaks päris tõsiseks. Teisipäeva öösel vastu kolmapäeva hakkas paukuma nii mis jube ja tõusis palavik. Läksime siis kolmapäeval arsti juurde kartusega, et on viiruslik kopsupõletik kuna see lasteaias levib. Arst kuulas kopse ja ütles, et kopsud puhtad ja kopsupõletikku küll ei ole. Rohtusid ta välja ei kirjutanud, ainult soovitas inhalaatoriga füsioloogilise lahuse auru teha ning sinna veel lisada 12 tilka Hedelixi tilkasid. Eile siis kohe seda ka tegime, kuid õhtuks tõusis jälle palavik 38,4 ning enne magama minekut panin küünla talle et ta saaks rahulikult magada. Selle toime oli aga vähest aega ja varsti oli sama kõrge palavik tagasi kuni siiani ( rohkem ma tal palavikku pole püüdnud alandada, seda teen alles õhtul enne magama minekut kui vajadust on). Helistasin siis täna uuesti arstile aga teda polnud ja rääkisin õega. Õde aga ütles et sellise palavikuga enam ei tohiks seda auru teha
. Nüüd ma siis ei oskagi seisukohta võtta kas teha ainult füsioloogilise lahuse auru või võib ka koos rohuga ikkagist teha või ei või mitte kumbagi
. Ma ei saa sellepärast sellest aru, et eile kui arstil käisime siis ütlesin ka et tal 38 palavik ning arst ju soovitas seda teha ja täna õde väitis et ei tohi.
Olen täitsa nõutud mida siis edasi teha.
Samuti soovitas õde oodata ja vaadata ning küünalt mitte ennem panna kui palavik on 39 ja kui on alla selle siis viina ja vee lahusega last määrida. Ning ütles kui laupäevaks ikka pole palavikust jagu saanud siis haiglasse. Tuli väga pikk ja segane jutt aga ehk saite ikka aru ja oskate mulle nõua anda just selle auru tegemise koha pealt. Mina mõtlesin et teeks siis füsioloogilise lahuse auru ning annaksin köha siirupit kuna see aur tegi lapsel nina ilusti lahti ja köha ka lahtisem. Ahjaa, laps siis 3,5 aastane.
Mul siis mure järgmine. Lapsel tuli esmaspäeval köha mis muutus teisipäevaks päris tõsiseks. Teisipäeva öösel vastu kolmapäeva hakkas paukuma nii mis jube ja tõusis palavik. Läksime siis kolmapäeval arsti juurde kartusega, et on viiruslik kopsupõletik kuna see lasteaias levib. Arst kuulas kopse ja ütles, et kopsud puhtad ja kopsupõletikku küll ei ole. Rohtusid ta välja ei kirjutanud, ainult soovitas inhalaatoriga füsioloogilise lahuse auru teha ning sinna veel lisada 12 tilka Hedelixi tilkasid. Eile siis kohe seda ka tegime, kuid õhtuks tõusis jälle palavik 38,4 ning enne magama minekut panin küünla talle et ta saaks rahulikult magada. Selle toime oli aga vähest aega ja varsti oli sama kõrge palavik tagasi kuni siiani ( rohkem ma tal palavikku pole püüdnud alandada, seda teen alles õhtul enne magama minekut kui vajadust on). Helistasin siis täna uuesti arstile aga teda polnud ja rääkisin õega. Õde aga ütles et sellise palavikuga enam ei tohiks seda auru teha
. Nüüd ma siis ei oskagi seisukohta võtta kas teha ainult füsioloogilise lahuse auru või võib ka koos rohuga ikkagist teha või ei või mitte kumbagi
. Ma ei saa sellepärast sellest aru, et eile kui arstil käisime siis ütlesin ka et tal 38 palavik ning arst ju soovitas seda teha ja täna õde väitis et ei tohi.
Olen täitsa nõutud mida siis edasi teha.
Samuti soovitas õde oodata ja vaadata ning küünalt mitte ennem panna kui palavik on 39 ja kui on alla selle siis viina ja vee lahusega last määrida. Ning ütles kui laupäevaks ikka pole palavikust jagu saanud siis haiglasse. Tuli väga pikk ja segane jutt aga ehk saite ikka aru ja oskate mulle nõua anda just selle auru tegemise koha pealt. Mina mõtlesin et teeks siis füsioloogilise lahuse auru ning annaksin köha siirupit kuna see aur tegi lapsel nina ilusti lahti ja köha ka lahtisem. Ahjaa, laps siis 3,5 aastane.
helq- Postituste arv: 8
Registration date: 01/04/2010
helq, ilmselt mõtles õde, et sa teed nö klassikalist inhalatsiooni kuuma auruga.
Palaviku ajal ei tohi teha soojendavaid protseduure, kuid kui sul on inhalaator, siis seal on aur toatemperatuuril ja seda võib teha ka palavikuga.
Palaviku soovitatakse alandama hakata alates näitajast 38,5
Palaviku ajal ei tohi teha soojendavaid protseduure, kuid kui sul on inhalaator, siis seal on aur toatemperatuuril ja seda võib teha ka palavikuga.
Palaviku soovitatakse alandama hakata alates näitajast 38,5

Lehekülg 10, lehekülgi kokku 13 •
1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13 
O.M.A. klubi :: Tervis :: Lapse tervis
Lehekülg 10, lehekülgi kokku 13