KUI LAPS ON HAIGE! Küsi ja jaga nõuandeid!
O.M.A. klubi :: Tervis :: Lapse tervis
Lehekülg 6, lehekülgi kokku 13 • Share •
Lehekülg 6, lehekülgi kokku 13 •
1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13 
Re: KUI LAPS ON HAIGE! Küsi ja jaga nõuandeid!
Kas see on normaalne kui lapsel on kõrge palavikuga (39.2) käed ja jalad jääkülmad?

tirtzzz- Omaklubi hõbe

- Postituste arv: 797
Registration date: 18/02/2009
ma kyll pole babyapple, aga kuna Olivia oli just 9 p2eva haige, siis ma ka vastan ja p2rast v8ib babyapple mind parandada:)
On kyll normaale, aga kindlasti ei tihi sellel ajal viinaga h88ruda, ainult siis, kui jalad on kuumad!!!
See on v2ljav8te yhest palavikuga seotud uuringust, aga kahjuks pole keegi seda allkirjastanud
Rohkem infot saab siit : www.doc.ee/files/Palavik_v2ikelapsel.doc
Kõrge palavik – temperatuur üle 39°C
• Tuleb anda palavikku langetavaid ravimeid
• Kui lapsel on külmavärinad, ei tohi teda vee ja viinaga hõõrudes jahutada.
o Vappekülmaga laps tuleb tekiga katta ning talle palavikku alandavat rohtu anda.
o Niipea kui lapsel hakkab soe, tuleks tekk ära võtta või linaga asendada.
• Kui laps on kahvatu, käed-jalad jahedad, keha kuum, ei tohi last vee ja viina abil jahutada.
o Tuleb anada palavikku alandavat ravimit ning laps soojalt kinni katta.
o Vereringe kiirendamiseks võib lapse käsi ja jalgu veidi hõõruda.
o Alles siis, kui nahk muutub roosakaks, võib teha jahutavaid protseduure.
o Ka kõrge palavikuga laps peab rohkelt jooma, sest kehatemperatuuri tõustes 1 kraadi võrra suureneb organismi vedelikuvajadus 10% võrra.
On kyll normaale, aga kindlasti ei tihi sellel ajal viinaga h88ruda, ainult siis, kui jalad on kuumad!!!
See on v2ljav8te yhest palavikuga seotud uuringust, aga kahjuks pole keegi seda allkirjastanud

Rohkem infot saab siit : www.doc.ee/files/Palavik_v2ikelapsel.doc
Kõrge palavik – temperatuur üle 39°C
• Tuleb anda palavikku langetavaid ravimeid
• Kui lapsel on külmavärinad, ei tohi teda vee ja viinaga hõõrudes jahutada.
o Vappekülmaga laps tuleb tekiga katta ning talle palavikku alandavat rohtu anda.
o Niipea kui lapsel hakkab soe, tuleks tekk ära võtta või linaga asendada.
• Kui laps on kahvatu, käed-jalad jahedad, keha kuum, ei tohi last vee ja viina abil jahutada.
o Tuleb anada palavikku alandavat ravimit ning laps soojalt kinni katta.
o Vereringe kiirendamiseks võib lapse käsi ja jalgu veidi hõõruda.
o Alles siis, kui nahk muutub roosakaks, võib teha jahutavaid protseduure.
o Ka kõrge palavikuga laps peab rohkelt jooma, sest kehatemperatuuri tõustes 1 kraadi võrra suureneb organismi vedelikuvajadus 10% võrra.

pariisitar- Omaklubi kristall

-

Postituste arv: 2150
Registration date: 16/02/2009
Ma lugesin ise ka just perekoolist, et kui käed jalad külmad, siis tuleb need ennem soojaks hõõruda ja alles siis võib küünla panna ja ülehõõruda. Ja see ka veel, et siis palavik tõuseb ja on krambioht.(Kas see on ka tõsi, ei tea.)

tirtzzz- Omaklubi hõbe

- Postituste arv: 797
Registration date: 18/02/2009
Ma ei tea, kas see siia teemasse just sobib, aga mul selline mure, et viimasel ajal lapsel tuleb peale söömist toit üles. Nagu oleks liiga palju söönud. Aga see ei ole küll võimalik, sest ta isu on viimasel ajal just kehvem (selle ajaksin küll hammaste kaela- tagumised purikad tulevad praegu). Imelik, et lapsel niimoodi toit üles tuleb, isegi kui vaid mõne ampsu on võtnud
Äkki keegi teab midagi öelda selle kohta, enne kui ma arsti juures jälle paanikat tekitan
Äkki keegi teab midagi öelda selle kohta, enne kui ma arsti juures jälle paanikat tekitan
Mina isiklikult viina palavikualandajana väga ei poolda. Seda kasutaksin juhul kui muu ei mõju ehk nö viimase varjandina, sest paratamatult imendub viina ka vereringesse.
Perifeeria ehk käed-jalad tuleb tõesti soojas hoida. Ma soovitaks villased sokid jalga panna ka siis kui palavik on kõrge.
kaktus18, väga raske on öelda, mis 2-aastasel sellist toidutagasiheidet tekitab. Siin võivad mängus olla nii psühholoogilised kui füsioloogilised iseärasused.
Kui probleem jääb püsima, soovitan ikka perearsti külastada.
Perifeeria ehk käed-jalad tuleb tõesti soojas hoida. Ma soovitaks villased sokid jalga panna ka siis kui palavik on kõrge.
kaktus18, väga raske on öelda, mis 2-aastasel sellist toidutagasiheidet tekitab. Siin võivad mängus olla nii psühholoogilised kui füsioloogilised iseärasused.
Kui probleem jääb püsima, soovitan ikka perearsti külastada.

babyapple- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2709
Selge, eks vaatangi, mis edasi saama hakkab. Kui ikka üle ei lähe, eks peab arstiga rääkima. Loodan, et läheb ikka ise üle
Minu tirtsu jäi ka jälle haigeks
Küsimus on selline, et lugesin siin eespool, et köha ja nohu puhul soovitatakse kummeliauru teha. Mismoodi ma seda teen?
Küsimus on selline, et lugesin siin eespool, et köha ja nohu puhul soovitatakse kummeliauru teha. Mismoodi ma seda teen?
Monique- Omaklubi kristall

- Sügiselapsed 2009 abimode
Postituste arv: 4142
Registration date: 27/05/2009
Monique kirjutas:Minu tirtsu jäi ka jälle haigeksKüsimus on selline, et lugesin siin eespool, et köha ja nohu puhul soovitatakse kummeliauru teha. Mismoodi ma seda teen?
Keedad suuremas pottis vett ja lisad sinna pisut kummeli (kuivatatud). Kui vesi aurab ongi paras seda auru sisse hingata.
Hea oleks minna näiteks vannituppa, mis on väiksem ruum ja täitub auruga kiiresti.
Mõni teeb auru vihmavarju all. Siin tuleb fantaasiat kasutada.
NB! Väga tähtis, et last ei jäeta kuuma potiga järelvalveta!!!! Jälgi, et laps ei saaks põeltust.

babyapple kirjutas:Monique kirjutas:Minu tirtsu jäi ka jälle haigeksKüsimus on selline, et lugesin siin eespool, et köha ja nohu puhul soovitatakse kummeliauru teha. Mismoodi ma seda teen?
Keedad suuremas pottis vett ja lisad sinna pisut kummeli (kuivatatud). Kui vesi aurab ongi paras seda auru sisse hingata.
Hea oleks minna näiteks vannituppa, mis on väiksem ruum ja täitub auruga kiiresti.
Mõni teeb auru vihmavarju all. Siin tuleb fantaasiat kasutada.
NB! Väga tähtis, et last ei jäeta kuuma potiga järelvalveta!!!! Jälgi, et laps ei saaks põeltust.
Aitäh babyapple!

Palnun!
Ma väga vabandan oma metsikute kirjavigade pärast. Kiiruga kirjutatud...
Ma väga vabandan oma metsikute kirjavigade pärast. Kiiruga kirjutatud...

Sain mõttest aru ja ei märganudki neid:)

Babyapple, kas ma nüüd juba välja võin minna lapsega(oleme 2 päeva toas olnud)? Värske õhk pidi head tegema, laps saab paremini hingata. Või mõjub nii väikesele lapsele halvasti hoopis? Ma mõtlen nii u 15-20 min välja minna.

Monique kirjutas:Babyapple, kas ma nüüd juba välja võin minna lapsega(oleme 2 päeva toas olnud)? Värske õhk pidi head tegema, laps saab paremini hingata. Või mõjub nii väikesele lapsele halvasti hoopis? Ma mõtlen nii u 15-20 min välja minna.
Mina arvan, et kui palavikku pole ja ilmaolud soodsad, siis ikka võib.

Arvasingi seda, sest palavikku pole õnneks. Vaatasin just, et täna hea ilm, 0 kraadi näitab praegu 

Oehh, meie poisil nüüd diagnoositi hingamisteede viirus
Köhib ja oli mitu päeva madal palavik
Annan köharohtu(Hedelix) ja arst käskis anda ka Zyrteci, et turset ei tekiks
Hommikul oli tal üle 38 palavik, selle tõmbasime küünlaga alla nüüd on väike palavik , mis on ja läheb järgi. Ilma palavikuta oleme teinud ka jalavanni ja määrinud rasvaga varbad ja keret.
Nüüd mõtlengi, mida ma saaks veel talle teha, et tal parem hakkaks, päevakübarat? Probiootikume?
Ja inhalaatorite suhtes, kas kellelgi soovitusi on?
Köhib ja oli mitu päeva madal palavikAnnan köharohtu(Hedelix) ja arst käskis anda ka Zyrteci, et turset ei tekiks

Hommikul oli tal üle 38 palavik, selle tõmbasime küünlaga alla nüüd on väike palavik , mis on ja läheb järgi. Ilma palavikuta oleme teinud ka jalavanni ja määrinud rasvaga varbad ja keret.
Nüüd mõtlengi, mida ma saaks veel talle teha, et tal parem hakkaks, päevakübarat? Probiootikume?
Ja inhalaatorite suhtes, kas kellelgi soovitusi on?

maszke- Omaklubi pronks

- Postituste arv: 384
Registration date: 23/11/2009
Lehekülg 6, lehekülgi kokku 13 •
1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13 
O.M.A. klubi :: Tervis :: Lapse tervis
Lehekülg 6, lehekülgi kokku 13