Šokolaad (1-11 oktoober)
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 4 • Share •
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 4 •
1, 2, 3, 4
Re: Šokolaad (1-11 oktoober)
Olen täitsa ära teeninud
, et oma projekti viimasele päevale jätsin.
Minu üllitis läks siis seekord prügikasti
.
Ka mu kallid külalised, kellele plaanisin täna oma üllitist pakkuda, pidid seekord Pihlaka kondiitri poolt pakutavaga leppima. Mu praeahi andis keset küpsetamist otsad
, ise pole veel aastatki vana
. Eks näis mis nad homme mulle garantiiremondi kohta räägivad.
Proovisin siis teha Sacheri torti, kus mõnusalt šokolaadi sees
.
, et oma projekti viimasele päevale jätsin.Minu üllitis läks siis seekord prügikasti
. Ka mu kallid külalised, kellele plaanisin täna oma üllitist pakkuda, pidid seekord Pihlaka kondiitri poolt pakutavaga leppima. Mu praeahi andis keset küpsetamist otsad
, ise pole veel aastatki vana
. Eks näis mis nad homme mulle garantiiremondi kohta räägivad.Proovisin siis teha Sacheri torti, kus mõnusalt šokolaadi sees
.
Lehise- Omaklubi kuld

- Postituste arv: 1058
Registration date: 16/02/2009
sain oma maisitärklise Prismast kätte. kasutasin, siis veel võimalust täna mõne üllitise teha.
Kookoseküpsised
300g kookoshelbeid
2sl maisitärklist
1 sl sidrunimahla
1tl vanillisuhkrut
0,25 tl soola
400g kondenspiima suhkruga
kaunistamiseks 200g tumedat šokolaadi
Kookoseküpsised

300g kookoshelbeid
2sl maisitärklist
1 sl sidrunimahla
1tl vanillisuhkrut
0,25 tl soola
400g kondenspiima suhkruga
kaunistamiseks 200g tumedat šokolaadi
Sega esimesed viis komponenti suure lusikaga hästi läbi. Lisa 300 g kondenspiima ja sega kätega tihkeks taignaks. Kui segu on pude ega anna hästi vormida, lisa vähehaaval kondenspiima juurde. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Veereta kuhjaga supilusikatäis segu märgade kätega palliks, seejärel vormi piklikuks kangiks. Lao küpsised plaadile paarisentimeetriste vahedega. Küpseta ahjus 175° juures 18–20 minutit, kuni
pind on kergelt pruunistunud. Tõsta koogilabidaga restile jahtuma. Sulata tükkideks murtud šokolaad mikrolaineahjus või kuumaveevannis. Kasta kangid kolmandiku võrra sulanud šokolaadi sisse ja lase restil paar tundi tarduda. Säilita toatemperatuuril
õhukindlalt suletud karbis, iga maiusekihi vahel küpsetuspaber.
pind on kergelt pruunistunud. Tõsta koogilabidaga restile jahtuma. Sulata tükkideks murtud šokolaad mikrolaineahjus või kuumaveevannis. Kasta kangid kolmandiku võrra sulanud šokolaadi sisse ja lase restil paar tundi tarduda. Säilita toatemperatuuril
õhukindlalt suletud karbis, iga maiusekihi vahel küpsetuspaber.
pilt pole just kõige sätitum, küpsistel olev šokolaad taheneb alles. tahtsin ikka veel täna oma tööviljakuse üles panna ja homme juba uus teema ka!

kiisumari- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2062
Šokolaadikommid
kommid alles tahenemisel!
400g tumedat šokolaaadi
200g erinevaid pähkleid ( mina kasutasin kreekapähkleid ja röstitud kooritud terveid metsapähkleid)
100g rosinaid
50-100g mandlilaaste (mina ei pannud, lihtsalt unustasin)
törts kohvikoort
sulata šokolaad (mina sulatasin vesivannil), lisa pähklid, rosinad . segu peab tulema parajalt paks, et saaks lusikaga kuhjaks tõsta. Pane suurele alusele küpsetuspaber ja hakka sinna tõstma väikseid kuhjakesi. ja siis jääb ainult oodata, millal kommid piisavalt tahenenud. võid tõsta kuhugi jahedasse ruumi ( sahvrisse), siis saad kiiremini komme sööma hakata. minul tahenesid öö läbi köögis kapi peal.
NB! ära pane komme külmkappi tahenema, sest seal muutub šokolaad pealt valgeks!
Kommide tegemine on hea ja kerge koostegemine juba suuremate lastega
Retsept on pärit 2008 oktoobri Pere ja Kodu lisast Pereköök.

kommid alles tahenemisel!
400g tumedat šokolaaadi
200g erinevaid pähkleid ( mina kasutasin kreekapähkleid ja röstitud kooritud terveid metsapähkleid)
100g rosinaid
50-100g mandlilaaste (mina ei pannud, lihtsalt unustasin)
törts kohvikoort
sulata šokolaad (mina sulatasin vesivannil), lisa pähklid, rosinad . segu peab tulema parajalt paks, et saaks lusikaga kuhjaks tõsta. Pane suurele alusele küpsetuspaber ja hakka sinna tõstma väikseid kuhjakesi. ja siis jääb ainult oodata, millal kommid piisavalt tahenenud. võid tõsta kuhugi jahedasse ruumi ( sahvrisse), siis saad kiiremini komme sööma hakata. minul tahenesid öö läbi köögis kapi peal.
NB! ära pane komme külmkappi tahenema, sest seal muutub šokolaad pealt valgeks!
Kommide tegemine on hea ja kerge koostegemine juba suuremate lastega
Retsept on pärit 2008 oktoobri Pere ja Kodu lisast Pereköök.
Viimati muutis seda kiisumari (Esm 12 Okt 2009, 11:35). Kokku muudetud 1 kord

kiisumari- Omaklubi kristall

- Postituste arv: 2062
Sinu naaber küll ei tahaks olla, kiisumari. Koguaeg hõljuvad su kodu ümber nii head lõhnad ju :hahaha:
Aga ega see olukord siingi parem pole kui pidevalt nii ilusad ja isuäratavad pildid tulevad.. Tahaks neid kõikkki!!

Aga ega see olukord siingi parem pole kui pidevalt nii ilusad ja isuäratavad pildid tulevad.. Tahaks neid kõikkki!!

Mannu:)- Omaklubi hõbe

- Postituste arv: 581
Ma jälle võtaks Kiisumari kohe enda naabriks! Mõtle kui hea- kohe kui miskit head tahaks, siis selle asemel, et pliidi ette tormata ja mitu aega vesistada, koputad lihtsalt uksele ja sekundi pärast juba mõmised :01: . Olen nõus, et kõik siinsed esitlused on ahvatlevad ja järgiproovimist väärivad. Kaloritele mõeldes jätkub katsetamist tükiks ajaks.

Heleen- Omaklubi pronks

- Postituste arv: 421
Lehise kirjutas:Olen täitsa ära teeninud, et oma projekti viimasele päevale jätsin.
See kopp-kopp oli mulle tegelikult, et nimed sassi ajasin
Projektist kahju.... see Sacheri tort oleks mind täitsa huvitanud, kas saab sama hea (või paremgi) kui poeomad... Pole julenud kunagi ette võtta.Kiisumari saavutuste kohta ei oska muud öelda kui- vesistavat smailit oleks vaja

Hommik.
Mina olen teinud sacheri torti ise kodus ühe saksakeelse õpetuse järgi ja pean tunnistama, et tuli tunduvalt parem kui poest olen saanud. Mul väike kiiks, kui kusagil reisul käin, siis otsan kohaliku kokaraamatu kaasa (ja enamusajast on tegemist magusroogade raamatuga
).
Aga see paks saksakeelne küpsetiste raamat on tõeliselt väärt kirjadus ja minu raamaturiiulis aukohal.
Mina olen teinud sacheri torti ise kodus ühe saksakeelse õpetuse järgi ja pean tunnistama, et tuli tunduvalt parem kui poest olen saanud. Mul väike kiiks, kui kusagil reisul käin, siis otsan kohaliku kokaraamatu kaasa (ja enamusajast on tegemist magusroogade raamatuga
). Aga see paks saksakeelne küpsetiste raamat on tõeliselt väärt kirjadus ja minu raamaturiiulis aukohal.
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 4 •
1, 2, 3, 4
O.M.A. klubi :: Kodu :: Kokandusnurk :: Kokkame koos!
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 4